CIRIH: VELIKI TURNIR U MALOM NOGOMETU

Nihad Hrustić piše:

U nedjelju, 09. januara, u gradu Šlieren (Schlieren) nadomak Ciriha, održan je tradicionalni dvoranski turnir FC Bosna Zürich.

Na turniru je učestovalo 14 (internacionalnih) ekipa (6 ekipa nije došlo iako su se prijavile za turnir). Sve ekipe su igrale fer i korektno i osim jedne ružne scene na samom kraju turnira (2 minuta prija završetka finalne utakmice), nije bilo incidenata u toku turnira.

Ljubitelji malog nogometa mogli su, i ovaj put, uživati u egzibicionim “potezima”, lijepim golovima, te dobrim i napetim utakmicama. O kvalitetu turnira najbolje govori činjenica da je među učesnicima zapaženo i nekoliko, manje-više, profi-igrača koji igraju u Švicarskim prvoligaškim klubovima.

Pobjednik turnira bila je ekipa “Super Kickers” iz Ciriha, koja je u finalu bila bolja od ekipe “Bijeli i jedan crni”. Treće mjesto pripalo je ekipi “One touch”, a pehar za fair-play dobila je ekipa “Behar Sissach”. Za najboljeg golmana proglašen je Remo Hublin, a najbolji igrač bio je Boris Dedić.

FC Bosna ZH se zahvaljuje svim učesnicima turnira a posebna zahvala pripada g. Kadiru čonlagiću, vlasniku firme Alma Cargo iz Hünenberg-a, koji je bio glavni sponzor turnira.

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.