Uz kompjuter: 5 nacina da besplatno zovete cijeli svijet

Sa prijateljima i rodacima koji su u drugim zemljama ili na drugim kontinentima komunicirate putem Skypea, Google Talka ili Yahoo Messangera. Ali, uz pomoc svog kompjutera i interneta mozete ih besplatno nazivati i na zemaljske linije!

To mozete ostvariti preko pet internet stranica. Ali, svaka od njih ima svoje uslove i mane. Tako je njihov rad obicno popracen nametanjem video reklame prije obavljanja poziva, raznim ogranicenjima, registracijama, navodi Net.

 

1. Evaphone

Preko ove internet stranice mozete nazivati telefonske brojeve u gotovo svim zemljama. Ogranicava vas samo u trajanju besplatnog poziva, a on se razlikuje od zemlje do zemlje. Za one koji ce koristiti ovom stranicom dovoljno je, kada udu na nju da odrede drzavu i uz vec odredeni predbroj dodaju onaj koji bi zeljeli nazvati, kliknu “zelenu slušalicu” i sacekaju nekoliko sekundi, piše Profitiraj.hr.

2. FreeCall

Ova aplikacija, koju morate skinuti na svoj kompjuter, nudi vam besplatne pozive za više od pedeset drzava. Pomocu nje sedmicno mozete besplatno telefonirati u vremenu od 300 minuta.

3. Calleasy

I Calleasy vam nudi besplatne pozive. Ali, samo prema zemljama cija je cijena poziva manja od pet centi po minuti. Na svojoj stranici navode koje su to zemlje, a vi poziv osim sa kompjutera mozete uspostaviti i preko mobilnog telefona.

4. PokeTalk

Preko PokeTalka mozete besplatno nazivati u 50 zemalja i to 50 puta u mjesecu, ali samo 10 minuta po pozivu.

5. Flash2Voip

Flash2Voip omogucava besplatne medunarodne pozive prema trideset zemalja. Uslov je registracija na internet stranici.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.