Porodica Blažević za Bajram u svojoj kući!!!

 

Na dan Arefata obišao sam kuću, ili bolje rečeno gradilište, porodice Blažević kojoj je prije 50-ak dana u potpunosti izgorjela njihova kuća. Otišao sam sa ciljem da vidim koliko je posla završeno od onoga što je prethodno dogovoreno. Lično sam bio zadovoljan. Dovoljno mi je bilo zamisliti da smo krajem septembra proslijedili informaciju o ovoj tragediji koja je pogodila ovu porodicu.

Do sada je urađeno veoma mnogo posla na objektu. Izgradnja je, zahvaljujući mnogim donatorima i osjećajima onih koje je ova teška sudbina dirnula u srce,  napredovala iz dana u dan. Tako je kuća veoma brzo stavljena pod krov. Urađena je vodo i elektro instalacija. Postavljena je PVC stolarija. Zidovi i plafoni su obloženi rigips pločama, te je sve spremno za postavljanje keramike i podova, a zatim slijede molerski radovi i tad će kuća biti spremna za useljenje.

Dočim, razgovarajući sa Suljom on mi reče da će oni od sad konačiti u svojoj kući. Veli kako je njima tu najdraže, bez obzira što sve nije gotovo, ali neće se ni to dugo zadržati.

Nadamo se da će prikupljenog novca biti dovoljno da se sve završi, te da se obezbjede barem minimalni uvjeti za život ovoj porodici.

Želim da se još jednom zahvalim svima koji su pomogli ovoj porodici i vratili im nadu u bolje sutra. Neka Vas Allah nagradi mnogostrukom nagradom!

Kad budemo imali kompletne informacije objavit ćemo ukupan prihod i rashod!

 
Amir ef. Mahić

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.