I Dodik “promijenio ploču”

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je na današnjem sastanku sa liderom SDS-a Mladenom Bosićem postignuta saglasnost o mnogim stvarima i da će se u budućnosti više razgovarati o pitanjima u kojima se razilaze stavovi ove dvije stranke.

Na pitanje da li će ići u pregovore sa SDP-om, Dodik je odgovorio da SNSD ima dosta problema da sarađuje sa tom strankom, ali da je realnost da je SDP jedan od pobjednika.

 

“SDP nije ono što mi želimo, ali razgovaraćemo i sa njima”, rekao je Dodik i naveo da to ne znači nikakvu koaliciju niti programsko objedinjavanje.

“Ako ne uđemo u Vijeće ministara optužiće nas da nismo u funkciji ralizacije Dejtonskog sporazuma, kao što je to bilo svaki put do sada”, istakao je Dodik.

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je da je ova stranka odlučila da obavi razgouore sa SNSD-om i sa ostalim strankama iz RS i BiH jer, kako je rekao, veliki broj građana RS to i očekuje.

Lider SDS-a najavio je da će tokom dana razgovarati sa predsjednikom PDP Mladenom Ivanićem kao i sa ostalim strankama iz RS i FBiH, uključujući i SDP.

Odgovarajući na pitanje da li SDS podržava dogovor između HDZ i SNSD Bosić je rekao da je to upravo jedno od pitanja u kojem se ove duije stranke razilaze i naglasio da je priča o trećem entitetu za RS neprihatljiva.

“Sve ćemo učiniti da se formiraju vlasti i na nivou BiH i u RS što je prije moguće, jer smatramo da je to u interesu građana RS. Danas nismo ništa konkretno dogovorili, ali ispostavilo se da imamo mnogo identičnih stavova i izrazili smo spremnost da o tome razgovaramo”, kaže Bosić.

(srna)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.