“Veče zahvalnosti” u Čikagu

Dana 31. jula 2010. godine u našem i vašem Kozarcu, zvanično je otkriveno Spomen obilježje šehidima i svim Kozarčanima koji su ubijeni NI KRIVI NI DUŽNI.  Ovim Spomen obilježjem odajemo počast žrtvama i šaljemo opomenu i poruku Svijetu DA SE NIKADA NE PONOVI.

Povodom zavrsetka  Spomen obilježja šehidima i svim nedužno ubijenim Kozarčanima tokom protekle agresije na Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima, Udruženje Kozarčana u Čikagu je u subotu, 18. Septembra 2010. godine, sa pocetkom u 19:00 sati održalo  "Veče zahvalnosti" u prostorijama restorana Estrada na adresi 2639-41 West Peterson. 

U ime udruzenja predsjednik Muhamed Kulasic se zahvalio bosansko-hercegovackoj zajednici i svima onima koji su podrzali izgradnju Spomen-obiljezja Kozarac. Poslije je prezentirano ucesce udruzenja u akciji prikupljanja sredstava, odrzavanjem trodnevne manifestacije-  Dani Kozarca u Cikagu, te  svecano otvaranje Spomen obiljezja u Kozarcu.

Ova prezentacija je, svakako ponudila informacije prisutnima o prikupljenim sredstvima, uplatama i ostatku sredstava koja ce biti usmjere na izgradnju i zavrsetak Sehidskog Turbeta u Kamicanima.

U preostalom dijelu veceri prisutni su se druzili uz prigodan program domacina te jelovnikom koji je pripremljen samo za ovo vece. Koristimo ovu priliku da im se zahvalimo na suradnji i gostoprimstvu.

Vecina nas svaki dan zivimo s prosloscu i sjecanjem na agresiju i genocid koji je pocinjen u svim dijelovima nase jedine i drage Bosne i Hercegovine.

Ne zaboravimo tragediju svoga naroda, poruka je s ovoga druzenja.  Udruzenje je prisutnima ponudilo i CD sa snimkom svecanog otvaranje Spomen-obiljezja Kozarac.

Zadovoljstvo nam je i čast zahvaliti se svima vama  koji ste pomogli da nam svojim prisustvom upotpunite ovo veće te da Vam se zahvalimo na Vašoj velikodušnoj pomoći u ovom, za nas sviju, istorijski značajnom projektu.

Udruzenje Kozarcana Cikago
Septembar 24, 2010
 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.