Inicijativni sastanak građana MZ Kamičani

 

 

 

 

Na sastanku održanom 18. jula 2010 god. u prostorijama Mjesne Zajednice Kamičani razgovarali smo o školskom igralištu u Kamičanima, Savjetu Mjesne zajednice Kamičani, te o većoj angažovanosti građana Kamičana kako onih koji stalno borave u Kamičanima tako i onih koji su privremeno vani tj. dijaspora.

U jednoj opuštenoj, komšijskoj, rodbinskoj atmosferi upoznati smo sa situacijom i inicijativama. Planovi i projekti, čini se, dolazili su sami od sebe i ono najvažnije da konačno i Kamičani krenu sa organizovanim okupljanjem i druženjem.

Deno Forić nas je izvjestio o broju članova Savjeta MZ Kamičani i slabom odazivu pri svakom pokušaju Zbora građana Kamičana.

Ekrem Alić nas je izvjestio o aktivnostima Miralema Alića i Pajde Softića u čišćenju okoliša oko Doma i škole.

Sejo Balić nas je izvjestio o potrebama MZ Kamičani.

Među prisutnima bila je i gospođa Zinajda Mahmuljin koja je u poslanik u Skupštini opštine Prijedor te obavjestila nas šta sve opština može i šta sve mi kao građani možemo tražiti od opštine. U dogovoru sa Sadom Alićem, Zinajda je sa uposlenikom Odjela za stanbeno-komunalne poslove opštine Prijedor, prije nekoliko dana, obišla školu i igralište te snimili teren. Do sljedećeg sastanka ona će nas izvjestiti šta opština konkretno može uraditi za nas u toku ove godine.

Dogovoreno je da sljedeći sastanak održimo 23.07. (petak) sa početkom u 18:00 u prostorijama MZ Kamičani te da svatko od nas izvjesti svoj komšiluk o ovom sastanku i pozove na naredni.

Spomenućemo samo neke od planova a to su: da se svi puno više angažujemo i počnemo sa okupljanjima iskoristivši boravak dijaspore kod svojih kuća, poradimo na pravnim aktima prema opštini Prijedor i našim zahtjevima, pokušati organizovati Zbor građana te izabrati novi Savjet MZ Kamičani, održati i jedan teferič u Kamičanima te organizovati dijasporu u svim aktivnostima.

Kamičanci idemo naprijed!!!

Sade Alić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.