Nizozemska je u finalu Svjetskog prvenstva

Večeras smo dobili prvog polufinalista Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi. To je reprezentacija Nizozemske koja je pobijedila Urugvaj 3:2.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo uzbudljiv nogomet. Giovanni van Bronckhorst donio je prednost Nizozemcima u 18. minuti, a Diego Forlan izjednačio je na kraju prvog poluvremena.

U drugo poluvrijeme ušlo se mnogo bolje, a Nizoemci su zapečatili sovju pobjedu pogodcima Sneijdera u 70. i Robbena u 73. minuti.

 

Holanđani su poveli u 18. minuti preko kapitena  Giovannija van Bronckhorsta, fantastičnim udarcem iskosa sa čak 37 m. Urugvaj se vratio u igru također dalekometnim udarcem kapetana Diega Forlana u 41. minuti.

U drugom dijelu reprezentacija Holandije je  riješila utakmicu  u samo dvije minute. Prvo je u 70. minuti Wesley Sneijder ponovno doveo Holandiju u vodstvo, a samo tri minute poslije na 3:1 povećao je Arjen Robben.

Malu nadu Urugvaju donio je pogotkom u drugoj minuti sudijske  nadoknade Maximiliano Pereira, ali je samo uspio ublažiti poraz.

U posljednjim trenucima bila je gužva u holandskom šesnaestercu, ali su se Holanđani uspjeli odbraniti i tako izboriti svoje treće finale na svjetskim prvenstvima.

Holandija će u nedjeljnom finalu u Johannesburgu igrati protiv boljeg iz sutrašnjeg drugog polufinalnog dvoboja između trostrukih svjetskih prvaka Nijemaca i evropskih prvaka Španana.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.