Izvještaj sa humanitrane večeri u Frankfurtu

Ismet Šahurić-Bijeli  piše:

Prije dvije semdice smo u Neuss-u imali jednu zaista lijepo i veselo humanitrano sijelo koje je bilo posvečeno izgradnji SO-Kozarac. Sutradan se rodila ideja da se jedno slično veče organizuje i u Frankfurtu.

Iako smo imali nešto manje od 14 dana za pripremu i organizaciju Humantirane Večeri za SO-Kozarac u Frankfurtu, ja ni u jednom momentu nisam posumnjao u uspjeh ove večeri.

Pored toliko prijatelja, komšija, jarana i poznanika bio sam ubjedjnen da i u ovom veoma kratkom roku možemo da organizujemo i realizujemo ovu humanitarnu manifestaciju……

Stoga ja ću iskristiti priliku i već na početku samog izvještaja se od srca zahvaliti orgainizacionoj i radnoj grupi: Almi, Jasimu, Midji, Belmi, Arminu, Vildani, Dadi, Zumri, Fiki, Bubi, Dijani, Šefiku, Hasi, Ifeti, Ahmetui, Sendi, Aneli, Sajmi, Sadi, Miri, Murisu, Demsi, Aidi, Ahilu….i svima onima koji nisu bili u mogućnosti da nam se pridruže u ovoj noći, a podržavaju naš i vaš projekat SO-Kozarac.

I ovu humanitarnu večer u Frankfurtu smo započeli sa dokumentarnim filmom „Moj Kozarac“, u kojem smo se prisjetili Kozarca nekada i sada. I u ovom prilikom smo odali dužno sječanje i poštovanje prema našim nevino ubijenim prijateljima, komšijama, rodjacima i sugradjanima.

   

Ali i pored ovih sječanja na teške i tužne trenutke naše istorije, bilo je tu i lijepog druženja, lijepe riječi sa prijateljima, poznanicima koje već duže vremena nismo vidjeli.

Ukratko možemo reći, da se „pozitivni virus“ preselio u Frankfurt i da smo imali jednu veselu, razigranu i veoma opuštenu noć. Neke od fotografija dokumentiraju fantastičnu atmosferu humanitarne večeri održane u Franakfurtu. Uvijek dobro raspoložen i razigran Šefik „13-ka“, Muniba nam je pored pjevanja dočarala čari trbušnog plesa. I Sendo nam je pokušao kratko pokazati trbušni ples, ali tu će mo morati još malo da vježbamo….

I ova noć je bila popračena od strane naših estradnih umjetnika, pa će mo se i njima od srca zahvaliti za veoma raspjevanu i veselu atmosferu. U programu su učestvovali Suki Čosović, naša već sada oficijenlo krunisana kraljica sevdaha Muniba, Maki, Muris, te članovi našeg orkestra Emir i Merim.

Za one koji su bili spriječeni da nam se pridruže u ovoj večeri, a žele da pomognu i podrže projekat SO-Kozarac, svoju donaciju mogu uplatiti na bankovno konto u Njemačkoj i to:

Primaoc: Ismet Šahurić
Konto: 4434098
BLZ: 50070024 – Deutsche Bank
IBAN: DE47 5007 0024 0443 4098 00
BIC Swift-Code: DEUTDEDB504   

Ovaj projekat pokazuje da smo se opet ujedinili, da smo opet zajedno, te da možemo i bolje i više….

Iz Neusss-a smo imali finansijski prihod u visini od 1945,- €, iz Frankfurta prilog u visini od 1955,40 €, a u medjuvremenu je bilo nekoliko direktnih donacija na gore navedeno bankvono konto. Tako možemo saopštiti da je u Njemačkoj samo u zadnje dvije sedmice, za izgradnju SO-Kozarac prikupljen iznos od 5600,42 €.

Jednu veliku zaslugu za uspješno medijsko prezentovanje SO-Kozarac širom svijeta pripada administratorima internet stranica kozarac.ba, so-kozarac.com i kozarac-mutnik.biz. Bez velike i nesebične pomoći od Švabe, Sude i Jape sigurno ne bi smo imali ovaj uspjeh koji sada imamo. Hvala vam momci!!

I na kraju, hvala još jedanput svima, koji su već podržali, ali i onima koj će tek podržati i pomoći ovaj humanitrani, istorijski i časni projekat za sve nas….

Ne zaboravite….“Šehidi su dio nas i naše prošlosti, sječanje na njih dio naše budućnosti!!“

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.