Ubio se iz pištolja zbog vraćanja tuđih kredita

Pedesetogodišnji Mirko Mrđa, vlasnik Turističke agencije “MD turs”, ubio se jutros iz pištolja u kombiju parkiranom u Ulici Lepe Radić u Prijedoru, potvrdio je načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Stanice javne bezbjednosti Prijedor Draško Papak.

“Samoubistvo je izvršeno iz pištolja marke ‘Zastava M 57’ kalibra 7,62 milimetra. Na licu mjesta pronađena je i čahura. Tijelo je pregledano i prevezeno na patologiju gdje će biti izvršena obdukcija”, rekao je Papak novinarima.

 

On je precizirao da je hitac ispaljen u glavu i to, kako policija pretpostavlja, jutros oko 9.00 sati, s obzirom na to da im je desetak minuta kasnije dojavljeno da se u kombiju “Fiat Ducato” nalazi beživotno tijelo nepoznatog lica.

“Motiv još utvrđujemo mada se pretpostavlja da je riječ o teškoj ekonomskoj situaciji i kreditnoj prezaduženosti”, rekao je Papak.

Mrđa se ubio ispred porodične kuće Gorana Štekovića, a Papak je potvrdio da ih povezuje kreditni odnos, odnosno da je “MD turs” bio garant prilikom davanja kredita Štekoviću.

“Iznos utvrđujemo, a prema o našim informacijama, Šteković se trenutno nalazi u inostranstvu”, dodao je načelnik Odjeljenja prijedorske krim-policije.

Mrđin rođak, Marko Marin, koji je došao na mjesto tragedije, rekao je da je prije petnaestak dana Mrđa tražio Štekovića upozoravajući ga da će zbog dugovanja “imati s njim posla”, ili i da će, u protivnom, izvršiti samoubistvo.

“Pričao je o kreditima koje je vraćao, oko 150.000 do160.000 maraka, a više nije mogao pošto su mu računi bili blokirani”, rekao je Marin, navodeći da je riječ o dobrom i poštenom čovjeku koji je bio ljudima uvijek na usluzi.

Ovo je treće samoubistvo u Prijedoru u posljednja četiri dana.

Tridesetjednogodišnji Radomir Zorić objesio se 25. aprila u stanu u kome je kao podstanar živio sa majkom i to, vjerovatno, zbog teške materijalne situacije.

Sutradan je samoubistvo izvršio osamdesettrogodišnji Milorad Šarić koji je pronađen obješen u voćnjaku blizu porodične kuće u Jelićki, a pretpostavlja se da je motiv bolest i starost.

(SRNA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.