Ubio se iz pištolja zbog vraćanja tuđih kredita

Pedesetogodišnji Mirko Mrđa, vlasnik Turističke agencije “MD turs”, ubio se jutros iz pištolja u kombiju parkiranom u Ulici Lepe Radić u Prijedoru, potvrdio je načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Stanice javne bezbjednosti Prijedor Draško Papak.

“Samoubistvo je izvršeno iz pištolja marke ‘Zastava M 57’ kalibra 7,62 milimetra. Na licu mjesta pronađena je i čahura. Tijelo je pregledano i prevezeno na patologiju gdje će biti izvršena obdukcija”, rekao je Papak novinarima.

 

On je precizirao da je hitac ispaljen u glavu i to, kako policija pretpostavlja, jutros oko 9.00 sati, s obzirom na to da im je desetak minuta kasnije dojavljeno da se u kombiju “Fiat Ducato” nalazi beživotno tijelo nepoznatog lica.

“Motiv još utvrđujemo mada se pretpostavlja da je riječ o teškoj ekonomskoj situaciji i kreditnoj prezaduženosti”, rekao je Papak.

Mrđa se ubio ispred porodične kuće Gorana Štekovića, a Papak je potvrdio da ih povezuje kreditni odnos, odnosno da je “MD turs” bio garant prilikom davanja kredita Štekoviću.

“Iznos utvrđujemo, a prema o našim informacijama, Šteković se trenutno nalazi u inostranstvu”, dodao je načelnik Odjeljenja prijedorske krim-policije.

Mrđin rođak, Marko Marin, koji je došao na mjesto tragedije, rekao je da je prije petnaestak dana Mrđa tražio Štekovića upozoravajući ga da će zbog dugovanja “imati s njim posla”, ili i da će, u protivnom, izvršiti samoubistvo.

“Pričao je o kreditima koje je vraćao, oko 150.000 do160.000 maraka, a više nije mogao pošto su mu računi bili blokirani”, rekao je Marin, navodeći da je riječ o dobrom i poštenom čovjeku koji je bio ljudima uvijek na usluzi.

Ovo je treće samoubistvo u Prijedoru u posljednja četiri dana.

Tridesetjednogodišnji Radomir Zorić objesio se 25. aprila u stanu u kome je kao podstanar živio sa majkom i to, vjerovatno, zbog teške materijalne situacije.

Sutradan je samoubistvo izvršio osamdesettrogodišnji Milorad Šarić koji je pronađen obješen u voćnjaku blizu porodične kuće u Jelićki, a pretpostavlja se da je motiv bolest i starost.

(SRNA)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • dedans
  • dedans +
  • dedans +++
  • dedans ++
  • dedans du dehors
  • jadis & maintenant
  • horizon
  • "mer-à-bout"
  • Leona

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.