Održana prva promocija našeg KUD-a “Kozara”

 

U prepunoj sali Osnovne skole Kozarac, odrzan je veceras prigodan program, koji je trajao vise od sat vremena a pripremili su ga i izveli clanovi  naseg Kulturno-umjetnickog drustva Kozara.

Bio je ovo njihov prvi samostalni nastup sa kojim su zaista odusevili svoju domacu publiku.

U programu su ucestvovali clanovi folklorne, muzicke i dramske sekcije, krenuli su sa lijepom recitacijom pjesme o Kozarcu, zatim nastavili sa pjesmom, “Moj Dilbere”, nakon koje su nasi najmladji clanovi folklorne sekcije odigrali koreografiju, koju ih je za relativno kratko vrijeme poducio Joldic Hamdija Jolda, sa kojom su izmamili gromoglasan aplauz nasih sugradjana…

Imali smo priliku i pogledati kratku ali saljivu predstavu dramske sekcije iza koje su nastupali oni stariji i oni najstariji 🙂 clanovi folklorne sekcije sa izvedbom muslimanskih igara, takodjer pod budnim okom naseg Jolde.

Uspio sam napraviti i nesto snimaka, te se nadam da cete ubrzo imati prilike i pogledati video ovog prvog nastupa naseg KUD-a Kozara. I Aaly je bio takodjer aktivan, tako da vjerujem da ce se na FB naci i vise slika sa vecerasnjeg sijela, koji ce barem meni licno, ostati u lijepom sjecanju.

S toga, hvala Upravnom odboru naseg Kulturno-umjetnickog drustva na zalaganju i radu, koji su pokrenuli sa mrtve tacke ovo drustvo i evo za vrlo kratko vrijeme, sviju nas, prijatno iznenadili sa postignutim rezultatima.

Uz podrsku zajednice, vjerujem da ce ovo drustvo nastaviti u ovome trendu i biti sve uspjesnije. A zaista vrijedi uloziti u nesto sto je nase zajednicko i sto ce nas ovako lijepo okupljati i zabavljati…

Jos jednom, sve 5 za KUD Kozara!

Ostale slike pogledajte na našem facebook albumu

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.