“Na putu” oduševio publiku na Berlinaleu

 

Sinoć je u okviru 60. Berlinalea održana svjetska premijera filma “Na putu” Jasmile Žbanić koju je pratilo više od 1.000 ljubitelja filma. Film je oduševio prisutnu publiku i time opravdao očekivanja i potvrdio sjajan posao naše redateljke.

“Ispunila sam svoju želju da i ovaj drugi film prikažem u Berlinu, mada je drugi film uvijek i najteži”, rekla je Jasmila za Federalnu televiziju.

Nakon filma “Grbavica” i drugi projekat Jasmile Žbanić ušao je u takmičarski program jednog od najvećih svjetskih filmskih festivala gdje će se za još jednog Zlatnog medvjeda boriti sa 19 drugih autora, među kojima su rediteljska imena poput Romana Polanskog.

“Dobro je napravlje, bez moralnih sudova, potpuno je otvoren, a glumica je odlično odigrala svoju ulogu. Fantastična je! Dala bih joj “Srebrenog medvjeda”, reakcija je gledateljke koja je imala priliku pogledati premijeru filma, prenosi Deutsche Welle.

U subotu, 20. febuara bit će održana svečana dodjela nagrada na najvećem svjetskom festivalu publike, nakon čega će uslijediti i bh. premijera filma, 25. febuara u sarajevskoj olimpijskoj dvorani Zetra.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.