Toyota

Toyotin električni automobil

ToyotaToyota je jučer najavila kako će 2012. godine početi prodavati potpuno električno vozilo, u sklopu svog nastojanja za uvođenjem flote automobila na alternativna goriva uz već postojeće benzinsko-električne hibride.

Vodeća svjetska autokompanija također namjerava 2015. godine početi prodavati vodikove ćelije, a ozbiljno raspravlja o prijedlogu da hibridni Prius proširi na cijelu obitelj vozila. Koncept FT-CH koji bi se uskoro trebao pridružiti toj obitelji predstavljen je danas na sajmu automobila u Detroitu.

 

Predsjednik prodaje za Toyotu u SAD-u Jim Lentz rekao je kako je upravo dobio odobrenje od japanske središnjice za proširenje linije Priusa u najmanje dva vozila. Očekuje da će obitelj Priusa imati bolje prodajne rezultate od Camryja, koji je trenutno najprodavaniji osobni automobil u SAD-u. Električna vozila, smatra Lentz, i dalje su ograničena trenutnom tehnologijom baterija.

U Toyoti su ipak napomenuli kako su hibridi njihova temeljna alternativna tehnologija, te su si postavili cilj za postavljanjem hibridne tehnologije u sve svoje modele do 2020. godine. Danas su najavili kako u sljedećih nekoliko godina namjeravaju na tržište pustiti osam novih hibrida, a u ovom desetljeću namjeravaju svake godine prodavati po milijun hibridnih vozila godišnje.

I konkurencija je krenula električnim ili hibridnim putem, ali se osjeća zaostatak za japanskim kompanijama. General Motors ove godine namjerava pustiti napeto očekivani Chevrolet Volt, a Nissan u prosincu misli početi prodavati potpuno električni automobil.

 

(Index.hr) 

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.