Ekipa filma “Neprijatelj” opljačkana na završetku snimanja

Policija u Prijedoru traga za lopovima koji su na Goloj planini, na Kozari kod Prijedora, opljačkali ekipu “Neprijatelja”, filma koji je na ovoj lokaciji te na području Banje Luke i Mrkonjić-Grada sniman u proteklih 56 dana.

Prema riječima Bogdana Stanića, izvršnog producenta “Balkan filma” iz Bosanske Dubice, kuće koja je u koprodukciji s “Biberčetom” iz Beograda snimila “Neprijatelja”, u proteklih sedam dana s Gole planine nestali su neki od vojnih rekvizita koje je ekipa za potrebe snimanja dobila od Ministarstva odbrane BiH.

 

– Od vojnog džipa bukvalno je ostala samo školjka. Da na džipu nema nekih dijelova, primijetili smo i ranije, no tek kada smo se jučer (prekjučer, op. a.) vratili na Golu planinu iz Mrkonjić-Grada, gdje smo snimali neke od završnih scena, vidjeli smo da je džip bukvalno operušan. Nije imao nijednog točka, ni vrata, prednjeg stakla, motora… Iz vozila su odnesene i neke naše lične stvari, a tek kasnije primijetili smo da iz ruševne kuće koju smo izgradili za potrebe snimanja nedostaju i dvije peći bubnjare – kazao je Stanić.

On je jučer na Goloj planini organizirao uklanjanje scenografije koja je na ovoj lokaciji napravljena još u septembru. Naveo je kako ima saznanja da je policija neke od dijelova džipa pronašla u naselju Orlovača kod Prijedora, ali ne zna kod koga.

– Nisam siguran jesu li lopovi otkriveni, ali zatečeni smo ovime što nam se dogodilo, jer u sedam nedjelja snimanja na Goloj planini nismo imali ama baš nikakvih problema, pogotovo s ljudima, koji su bili više nego susretljivi prema filmskoj ekipi – istakao je Stanić i dodao da je pljačku prijavio i vojsci čiju su opremu koristili tokom snimanja.

Inače, u “Neprijatelju”, četvrtom filmu koji se u protekle dvije godine snima na području Prijedora, glume Aleksandar Stojković, Marija Pikić, Slavko Štimac, Tihomir Stanić, Dragan Marinković Maca, Vuk Kostić, Ljubomir Bandović, Goran Jokić, Vladimir čorđević i Duško Mazalica.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.