Maloljetnicu dirao po tijelu i oborio na pod

S.B, nastanjen  Kozaruši, preksinoć je prebačen u KPZ Banjaluka zbog osnovane sumnje da je 24. novembra počinio obljubu u pokušaju nad maloljetnicom u kući njene majke S.G. , potvrđeno je juče iz policije.

Sa njim je G. živjela u vanbračnoj zajednici punih godinu dana. Dežurni tužilac Ljubo Macanović je kazao je da je nakon ispitivanja S.B. u prijedorskoj kancelariji Okružnog tužilaštva sudiji Okružnog suda u Banjaluci predložio mjeru pritvora u trajanju do 30 dana.

“On je u svojoj izjavi potpuno negirao djelo pokušaja obljube nad nemoćnim licem, ustvrdivši da se prema djevojčici, čija je majka policiji prijavila ovaj slučaj, ponašao samo očinski”, naveo je Macanović, dodavši da bi se nakon istrage i ispitivanja osumnjičenog o cijelom slučaju trebalo da izjasni i sudija banjalučkog Okružnog suda.

S.G. , majka četrnaestogodišnje djevojčice, juče je odlučila da progovori o događaju koji se desio u njenoj kući.

“Nasilnik koji je pokušao da siluje moje djete u moju kuću je došao utorak oko podneva i rekao da mu se jede nešto slatko i da mu skuham kafu. Skuhala sam mu kafu, koju nije popio, a potom sam samo na deset minuta napustila kuću kako bih u obližnjoj trgovini kupila slatkiše. Kada sam se vratila doma, S.B.  je bio u kupatilu. Moja kćerka je uplakana sišla sa sprata i rekla mi da ju je dirao po tijelu i oborio na pod. Braneći se od nasilnika, ona ga je ugrizla za desnu ruku, a kako je on nije htio pustiti, moja kćerka ga je ubola u stomak hemijskom olovkom”, govori uplakana S.G.

Kaže da je  upitala zašto je htio da siluje njenu kćerku, a da je on odgovorio da djevojčica laže, a potom se automobilom uputio za Prijedor.

“Pozvala sam policiju koja je ispitala moju kćerku i krenula u potragu za njim. Kada su ga uhapsili, vidjeli su ugriz na njegovoj desnoj ruci i ubod u stomak od hemijske olovke. Znači da moje djete nije lagalo”, priča S.G, koja sa dvije maloljetne djevojčice živi u porodičnoj kući.

Okrivljuje sebe što je godinu dana živjela u vanbračnoj zajednici sa S.B., a koji u posljednjih 14 dana skoro nije izlazio iz kuće.

“Nikada za sve to vrijeme nisam posumnjala da bi on mogao ovako nešto učiniti. Kćerka mi je tek sada priznala da joj je u posljednjih pet dana S.B, kada sam ja bila van kuće, predlagao da dođe u njegovu sobu, na što ona nije pristajala sve dok on u utorak nije otvoreno nasrnuo na nju”, tvrdi S.G. Razlog zašto je pristala da u javnosti otvoreno progovori o onom što je proživjela zajedno sa kćerkom je, kaže, njena majčinska želja da upozori sve roditelje koji imaju djecu kako se njeno bolno iskustvo više nikada i nikome ne bi dogodilo.

“Kajem se što sam dovodeći S.B u svoju kuću ugrozila bezbjednost mojih djevojčica. Tako nešto sebi nikad neću oprostiti”, dodala je S.G.

O ovom slučaju je upoznat Centar za socijalni rad, a psiholozi i socijalni radnici u razgovoru sa majkom i kćerkom pokušavaju da im pomognu.

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.