Bajramska poruka Glavnog imama Medzlisa IZ Kozarac

BISMILLAHIR-R-AHMANIR-RAHIM

Hvala Allahu koji nas je blagodatima dini islama počastio, salava i selam neka je na Muhammeda a.s., njegovom rodu, ashabima, našim šehidima i svim dobrim Allahovim robovima.

Poštovana braćo i sestre!

Allah dž. š. je našu vjeru najljepšom učinio i sve propise radi čovjekove dobrobiti odredio. U ovim mubarek danima imamo još jednom priliku da učinimo neko od plemenitih djela. Tako će oni koji se budu žrtvovali obezbjeđujući kurbane učiniti dobročinstvo koje se ogleda u izražavanju pokornosti svome Gospodaru, ali i u pomaganju potrebnih, te tim činom učvršćuju komšijske, rodbinske i prijateljske odnose.  Tako se i ostalima dobrim djelima približavamo našem Gospodaru, ali i svoju ljudskost poboljšavamo i život sebi i onima koji nas okružuju ljepšim činimo.

 

Zbog toga ne zaboravimo da u ovim mubarek danima i na očigled ”sitna” dobra djela učinimo jer je i u njima općenita korist.

Osmjeh na našem licu prilikom susreta sa našom braćom i sestrama nije teška stvar, ali će mnogo dobra svima donijeti. Što god više vrata otvorenimo u bajramskim danima učinit ćemo više sretnih među nama. Potrudimo se, braćo i sestre, jer nam je to u ovim vremenima svima potrebno!

Na kraju, sjetimo se mnogobrojnih šehidskih porodica koje njihovi najbliži neće ovog bajrama obići, pa im mi svojim zijaretom barem simbolično njihov gubitak nadomjestimo.

Molim Allaha da nam sva dobra djela primi i za njih na oba svijeta nagradu udjeli!

Neka vam je svima

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

Neka vas i vaše porodice svako dobro prati!

Glavni imam:
Amir ef. Mahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.