Talenti našeg mjesta

Da u našem “malom mistu” ima talenata je već poznata stvar, ali ovaj talent o kojem mi je čast da pišem je poseban na svoj način. Mislim i uvjeren sam da ćete i Vi biti istog mišljenja kada vidite o čemu i o kome se radi.

 

Medina Mehmedagić, (lijepog li prezimena ;-)) je kćerka svima nam poznatog Idriza čike. Živi u Immensee, lijepom mjestu na jezeru kanotna Zug u Švicarskoj gdje pohađa i školu .

 

Na prvi pogled se Medina ne razlikuje od svojih vršnjakinja i vršnjaka, ali samo na prvi pogled. Medina se naime bavi profesionalno fudbalom a to je čini posebnom.

 

 

 

 

Otkrili su švicarski novinari njen talent i već su u nekoliko navrata o njoj pisali kao o osobi sa velikim mogućnostima i zavidnoj fudbalerskoj kvaliteti. Trenutno igra naša Medi za FC Kriens U18, pozicija joj je krilo. Najdraži joj je fudbalski klub Manchester United što potvrđuje da Medi ima dosta pojma već sada sa svojih 16 godina o nogometu i da je tu na svom terenu.

 

Medi je dobila ponudu od ženskog švicarskog nacinalnog team-a da igra za njih. Vjerovatno će Medi prihvatiti ponudu, jer kao sto sam već rekao živi i školuje se u Švicarskoj. Nadam se da će, bude li naša ženska reprezentacija sličnu ponudu Medini ponudila Medi nekad i u dresu naše reprezentacije zaigrati. Ovim riječima završavam ovaj kratki tekst o Medini istovremeno joj želim puno uspjeha u daljem fudbalskom životu. Rodice sretno!!!

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.