Velika sudijska kradja u Bosanskoj Dubici

Kula piše:

U 11 kolu Regionalne lige "ZAPAD" FK Bratstvo je gostovao u Bosanskoj Dubici protiv FK Borac gdje je zavrseno nerjeseno 1-1.

Putovanje smo organizirali privatnim automobilima kako bi i na taj nacin usparali koju marku jer sa markama smo vec sad u oskudici. Bilo je malo vremena i za setnju gradom pa i za neku sliku sa ovog gostovanja.

Utakmica je pocela u 15,00 sati a da se nije smrknulo ko zna kad bi zavrsila jer ovu utakmicu su obiljezili sudci svojim nevjerovatnim odlukama pa cak smjesnim i za domacu publiku.

Gledao sam svakakvih utakmica ali ociglednije stavljanje na stranu domacina nisam vidio a dijelim misljenje i mnogih drugih. Jednostavno glavni sudac i pomocni su braca iz Pogradaca i iz bilo kojih razloga su nastojali da po svaku cijenu domacin dodze do pobjede. No necemo gubiti rijeci i slova na ove bijednike,dovoljan je podatak da je protiv Bratstva dosad dosudzeno 7 penala a da mi nismo imali dosad priliku pucati sa 11 metara. ( neka im bude na dusu.)

Bratstvo je uslo u utakmicu odlucno i sa zeljom za 3 boda i to se vidjelo na terenu.

Domacin je pun zelje a i gori mu pod nogama na tabeli ali nema dovoljan kvalitet za ovu ligu (u ovom momentu).

Poveli smo u 45 min. eurogolom Deje Novkovica. Pucao je sa nekih 25 metara a lopta je zavrsila u lijevim rasljama domaceg golmana. Drugo poluvrijeme je domacin malo agresivnije krenuo ka nasem golu ali nije dovoljno opasan iako se nijednom u ovoj utakmici nije nasao u ofsajd poziciji (a bilo ih je na pretek).

Vidjevsi da ne moze drugacije da pomogne domacinu sudac svira penal u 55 min. iako nikom na tribinama i stadionu nije bilo jasno zbog cega, nad kim je napravljen i ko je skrivio taj penal.

Domacin je bio precizan a onda nedugo potom dolazi i do incidentnih situacija na terenu, nasrce se na nase igrace svakako ali oni se nedaju i ni u jednom momentu nepokazuju znakove straha. Utakmica je u tom momentu bila na rubu prekida, mnogo nasih igraca dobija i zute kartone, treneri ulaze na teren i nekako su obuzdali igrace koji i nisu bili stvarni krivci, krivci su samo bili sudije koje su do svega toga i dovele.

Do kraja utakmice je domacinu svirano sve, mnostvo nepostojeci prekrsaja u zoni suta, kornera, samo za jos jedan penal nije imao priliku pa domacin i nije mogao vise a Bratstvo je uz ovakvo sudzenje dobro proslo. Sa bodom u gostima moze se zivjeti.

Mora se priznati da je na tribinama vladala sasvim korektna atmosfera. Negdje na sredini ovog texta spomenuo sam kako je "Mrak" jos i bio saveznik Bratstva sto ce potvrditi i ova slika sa kraja utakmice.

U predhodnoj sedmici (srijeda) kao sto sam i najavio Bratstvo je uzvratilo prijateljsku posjetu FK "NUR" iz Zagreba. Rezultat necemo ni spominjati (a bio je itekako nepovoljan) jer je to u ovoj utakmici bilo najmanje vazno. Utisci sa gostovanja ako izuzmemo rezultat su vise nego dobri, odlicno smo ugosceni od domacina te su svi oni koji su imali priliku da budu gosti FK"NUR" govorili samo u superlativu.

Ovom prilikom pozdravljamo i zahvaljujemo domacinu.

Imamo 13 bodova nakon 11 kola i stabilni smo na tabeli koju cu u nekom drugom javljanju prikazati. Zdravi i veseli bili i svako vam dobro.

 

(fkbratstvo.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.