FK

Kula piše:

U 10 kolu Regionalne lige "Zapad"FS RS, Bratstvo je slavilo protiv FK Naprijed iz Banja Luke a rezultat je nakraju glasio 3-0.

Jos jednom se pokazalo da nasa ekipa igra jako dobro protiv snaznih protivnika.Tako je i u ovom kolu nastavit niz dobrih igara Bratstva iako protivnik nije nimalo lose izgledao na terenu.

Pored vec dokazane borbenosti Grozdaniceve ekipe ovaj put je i efikasnost bila na visokom nivou. Prvo su ozbiljnije zaprijetili gosti u 13 min. utakmice udarcem sa nekih 18-19 metara od naseg gola ali "Hase" kao i uvjek do sada je sigurno reagovao. Potom smo mi preuzeli inicijativu te smo opasno prijetili iz prekida.

U 30 min. je vec bilo 1-0. Arnautovic Alen je sjajno prodro po desnoj strani te uputio dobar centarsut a "Kuja"(Vojkovic Zeljko) je loptu glavom sa nekih 8 metara smjestio u golmanov lijevi ugao. Inace ovo je bio i najaci pojedinac u ovoj utakmici.

Sa ovim rezultatom se otislo na pauzu.

U drugom poluvremenu gosti su krenuli jos ofanzivnije ali to je ispostavilo se samo pogodovalo nasoj ekipi te je u 55 min. vec bilo 2-0.

Lav je energicno prosao po lijevoj strani uputio odlican centarsut na dr. stranu terena gdje pronalazi Deju Novkovica koji u prihvatanju odmah gura loptu u for prema golu i rutniski matira golmana.

U drugom poluvremenu priliku su dobili i neki igraci sa klupe a to je najbolje iskoristio Smajo Pidic koji se upisao u strijelce u 90 min. utakmice. Pritisak koji je vrsio na zadnji red gostiju mu se isplatio gdje je greskom odbrane dosao do lopte te odlicno zabio.

Bratstvo je ustabililo igru, djeluje kompaktno te je i stanje na tabeli pozitivno.

Publika je zadovoljna a za to se i igra fudbal.

U narednom kolu gostujemo kod "Borca" iz Dubice a prije toga (u srijedu) Bratstvo zajedno sa Upravom kluba te svim zainteresiranim simpatizerima gostuje u Zagrebu kod FK "Nur" cime uzvracamo posjetu nasim prijateljima koji su kod nas gostovali prije otprilike 2 godine.

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane da se pridruze ovom putovanju a autobus  krece oko 7:30h ispred stadiona.

Za ovaj put toliko, do narednog javljanja svako vam dobro…

 

 

 

 

 

(fkbratstvo.com)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.