Neka desavanja ovogodisnje manifestacije “Dani Kozarca”

Ferid-leka piše:

Ovogodisnji nocni nogometni turniri poceli su 28 jula . Bila su dva turnira i to turnir za pionire do 14 godina i turnir za seniore.

Ovogodisnji turniri su pokazali da imamo puno talenata kako u Kozarcu tako i u inozemstvu i kod mali i kod velikih.

28 jula poceo je turnir za djecu do 14 godina a prijavilo se 12 ekipa i to ;Brdjani, Mutnik, FC Burek,Cicine zivce, Hamont Brdjan, Korzo buregdjinica,OFK Kozarac, Mahala-Sanski Most, Brasno 228, Zadnji minut, Kararici i Kalata.

Vec u startu smo imali mali problema sto su neka djeca imala 14 godina i par mjeseci a odudarala su od druge djece i po visini i po razvijenosti. Ipak svi smo se pomirili s tim jer mi je jedan roditelj koji je doveo ekipu rekao da u njegovim zaseoku ima sestero djece i to su ta djeca jer oni druge nemaju.

Djeca su pokazala jako dobar i lijep nogomet gdje ne bih htio nijednu ekipu posebno izdvajati jer svaka je na svoj nacin pokazala lijep nogomet. Pobjednici ovogodisnjeg turnira su Hamont-Brdjani a drugo mjesto je pripalo ekipi Cicino Zivce u kojoj su igrala djeca iz Kamicana.

U finalu je bilo malo problema  sa sudijinim odlukama ali kako to uvjek biva ko gubi ima pravo da se ljuti.
 
Drugi turnir za seniore igrao se dva dana i to 29. i 30 juli.Kod seniora prijavilo se 13 ekipa koje su bile podijeljene u 3  grupe. U prvoj grupi igrali su:

1.SON  GOKU
2.MATT
3.ZLATARA SOLO
4.KAMICANI
5.BLU BOYS
 
Druga grupa;

1.MM 93
2.BRDJANI
3.EMIR GRADNJA
4.NORBOSS
 
Treca grupa;

1.LEONARDO
2,FK SAHARA
3.3.PREMINGER
4.INFEKCIJA
 
Ovogodisni turnir je  bio jedan od najacih poslije ratnih turnira  a prosjek starosti sigurno je negdje bila izmedju 21-23 godine.

Kao i obicno na svakom turniru odskace jedna ili dvije ekipe po kvaliteti ali na ovom turniru to se nije moglo reci jer 5-6 ekipa je moglo osvojiti turnir bez ikakvih problema.

Prvi dan se odigralo 18 utakmica tako da je bio skoro zavrsen prvi krug takmicenja. Drugi dan se igrao drugi dio turnira kao i polufinalne utakmice i finale.U polufinalu su se sastali: ZLATARA SOLO -BRDJANI gdje su momci Zlatare nakon boljeg izvodjena penala  pobijedili sa 3:2.

Druga polufinalna utakmica je odigrana izmedju PREMINGER-INFEKCIJA i tu su odlucivali penali a sretnija ekipa je bila ekipa Premingera gdje su takodje na penale u finalu pobijedili ekipu Zlatara Solo sa 3:2.

Ove sve cetiri ekipe su takodje zasluzile da svaka bude u finalu po prikazanom nogometu. Turnire je pratio veliki broj gledalaca sto nas tjera da dogodine pravimo jos bolje i transparentnije turnire.

Organizator turnira je bio FK BRATSTVO KOZARAC  i sav prihod zaradjen na turnirima kao i od prodaje pica i hrane otislo je u kasu kluba. Stoga ja se i zahvaljujem svim ljudima koji su na bilo koji nacin pomogli oko ovih organizacija, takodje i svim ucesnicima  a nadam se i da cemo dogodine biti  na istom mjestu, a posebno bih se zahvalio svim gledaocima koji su dosli da navijaju za svoje favorite.

Selam Kozarac i vidimo se ako Bog da na nogometnom nocnom turniru 2010 u Kozarcu.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.