Obavještenje za mezarje Pecani

Medzlis Islamske zajednice Prijedor obavijestava sve clanove Islamske zajednice Prijedor koji su uplatili rezervaciju za grobno mjesto na mezarju Pecani u periodu do 2005-e godine da sa uplatnicama dodu u kancelarije Medzlisa kako bi se izvrsila identifikacija rezervacije …

Naime, radi se o tome da je dzematski odbor tri gradska dzemata donio, a Izvrsni odbor potvrdio odluku o uklanjanju svih improvizovanih ogradica kojima su obiljezene rezervacije uplacene do 2005-e godine, kao i one kasnije.

 

Firma Geoprof  iz Sarajeva je u 2005-oj godini izradila projekat parcelacije grobnih mjesta na mezarju Pecani kojim su obuhvacene i do tada uplacene rezervacije tako da je svako grobno mjesto ucrtano i numerisano brojem i razvrstano u tri sektora. Izrada ovog projekta kostala je 13.800,00 km, a pored obiljezenih grobnih mjesta projekat sadrzi i buduci izgled staza cija je prva faza uradena u jesen 2008. godine a kostala je 16.500,00 km.

Projektom se planira izgradnja slijedece dvije faze izgradnje staza kao i cesme i sadrvana kao i jos nekih detalja kojima ce mezarje biti uredeno po evropskim standardima.

Sve rezervacije uplacene prije izrade ovog projekta su uredno evidentirane, ali su tek izradom projekta i numerisane.

Improvizovane ogradice i kolcici prave smetnje pri odrzavanju mezarja pa ovim putem apelujemo na sve clanove koji su na ovaj nacin obiljezili svoja rezervisana mjesta da posjete kancelariju Medzlisa te na obostrano zadovoljstvo dobiju brojeve svojih rezervacija.

Napominjemo da se svaka rezervacija kao i svaki ukop evidentira i dokumentacija arhivira.

Buduci da imamo i slucajeva da u proslosti porodica nije obiljezila grobno mjesto nekoga iz svoje porodice pa tako ne moze identifikovati tacno grobno mjesto a samim tim ne moze ni nisanom ili na drugi zeljeni nacin isto i obiljeziti i uzimajuci u obzir cinjenicu da do 2005-e godine evidencija o grobnim mjestima nije ni postojala, nadamo se da cete shvatiti vaznost navedenog projekta te zajedno s nama uciniti da jednom za sva vremena nase mezarje bude dostojno onih koji pocivaju u njemu.

Takoder apelujemo da se plasticno cvijece ne unosi na mezarje.

Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji a za sve eventualne nejasnoce mozete se obratiti u kancelariju Medzlisa IZ Prijedor koja se nalazi u novoizgradenom objektu uz Carsijsku dzamiju svakim radnim danom u vremenu od 08-15 sati i subotom od 08-12 sati ili na broj telefona 052-211-068 kao i na e mail adresu mizpd@teol.netOva email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript

 

Esselamu alejkum!                                                                                    
Sekretar Medzlisa IZ-e Prijedor                                                                                                  

Midheta Delkic

(PrijedorCity)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.