Vijesti iz Holandije

 

Ferid-leka piše:

Kako su dosli ljepsi dani ovde u Holandiji pocele su razne manifestacije nasih zemljaka. Takodje odrzavaju se i godisnje skupstine nasih raznih udruzenja.

Sestog juna  klub BOSNA Arnhem organizovao je turnir u malom fudbalu na travi. Proslogodisnji pobjednik turnira ekipa Berek ove godine nije ucestvovala ali smo zato imali ekipu NGI-BENELUX. Iako smo imali jednu srednju ekipu nismo se uspjeli kvalifikovati u osmine finala sto po nama i nije neka tragedija, nama je ovim bilo bitnije da smo se druzili i proveli jedan lijep dan.

 

Poslije turnira zna se obavezno ide muzika i pjesma a Nihad Alibegovic se je potrudio da svi budu na kraju zadovoljni. Presednik kluba BOSNA Amir Oklopcic mi je rekao da sav prihod ide za kupovinu prostorija IC Arnhem.

Drugi dogadjaj je TEFERIC NA OTVORENOM  koji je organizovao MO NGI-BENELUX.

Teferic je bio otvorenog tipa  sto znaci da nije bio samo za clanove i simpatizere vec za sve ljude koji su se zeljeli druziti. Takodje na tefericu se nije pricalo o politici vec se jelo, pilo, igralo i pjevalo. U kolu su se zajedno nasli i kozarcani, prijedorcani, zvornicani, sarajlije, sandjaklije a takodje i holandjani sto dokazuje da smo bili Bosna u malom.

Trpeza kako mi to bosanci samo znamo je bila puna  gdje se naslo raznih salata kolaca i  rostilj  Uz jedan rostilj najvise vremaena su proveli najmladji bracni par iz Sarajeva koji je bio takodje prisutan.

Uz sve to  za nas bosance zna se nezabilazna je janjetina sa raznja  gdje su se majstori i za to pobrinuli.

Na moje pitanje jednoj holandjanki kako joj se dopada nas teferic dobio sam samo protopitanje kad ce biti ponovo teferic.

Uz pjesmu i igru docekali smo i noc u Beatrixparku u Schidamu gdje smo se poceli pakovati i kretati  svak na svoju stranu uz nasu staru izreku  da se sto prije ponovo ovako sretnemo i druzimo.

Ovom prilikom zelim  da se zahvalim svim bosancima, bosankama, sandjaklijama, sandjaklijkama, holandjanima i holandjakama koji su dosli da se druzimo i da provedemo jedan prekrasan i nezampacen dan.

Takodje bi se zahvalio kordinatoru NGI-BENELUX   Enisi Karagic i njenom muzu Edi koji su ovaj put bili domacini ovog teferica. Hvala svima i akobogda vidimo se uskoro. 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.