Real

Nevjerovatno Ali Istinito

Real

Automobil na slici nije napravljen na računalu, iako uistinu izgleda kao da je sastavljen od vektorskih linija iz neke prastare arkadne igre. Radi se o žičanoj skulpturi umjetnika Benedicta Radcliffea koji i inače radi različite neobične skulpture bazirane na prijevoznim sredstvima. Ovaj automobil nastao je davne 2005. godine, a već je zaradio nekoliko kazni za parkiranje.

I u 6 sezoni od "Lost"-a oni otkrivaju da je ostrvo ustvari okean

Što izgleda kao nemaštovit cover za neki album iz 80-ti je zapravo stvarna slika od Salar de Uyuni-a iz Bolivije, največeg solnog  "jezera" na svijetu. Isti se sa vremna na vrijeme poplavi plitkim slojem vode, ovaj fenomen omogučava tipu na slici da imitira Isusa. Zapravo ovo je veoma popularna turističa lokacija sa prirodnim ljepotama.

Kada bi makeli ljude sa slike izgledalo bi kao loš crtež.Ovo je u stvari valovita formacija stjena u Arizoni formirana vijekovima od pješćamih naslaga koja stvara ovu suludu iluziju. Svaka slika napravljena od ovih stjena izgleda kao iz photoshopa. Neke izgledaju kao da su prstom crtane.

I prića se nastavlja…

Postoje marketinški genijalci, i onda postoje vizijoneri koji gledaju na svoju ružnu ogradu ispred radnje i dođu do odluke da nekako izgleda kao pojačalo za gitaru. Jedna prodavnica muzičke opreme iz Southampton-a je slijedila ovu ideju do krajnosti, kompletno sa svim dugmićima u ogromnim dimenzijama.

Prva žrtva ubrzivača čestica…

Dama čiji strug izgleda kao da je usisan u crnu rupu je Cathie Jung koja kao što možete vidjeti ima čitavu web stranicu bazirana na faktu kako zastrašujuće je gledati na njen struk. Zahvaljujući decenijama nošenja sve manjeg i manjeg korzeta gospđa ima struk od svega 15 inchi i jetru spljoštenu na veličinu marelice.

I druga žrtva ubrzivača

Ako vam nije jasno šta je tako posebno na prikazanoj skulpturi trougla pogledajte detaljnije i pratite skulpturu iz jednog ugla u slijedeči. Bravo ! potpuno je nemoguće ukoliko se nebi pobili svi zakoni poznatog univerzuma. Kada ovaj prizor koji je lociran u Perth-u Australija pogledate iz drugog ugla možete vidjeti kompleksan način izrade sa kojom stvara ovu optičku iluziju.

…interesantno je da na skulpuri uopšte nema objašnjenja šta ista predstavalja a efekt nemožete ni primjetiti ukoliko ne stojite u preciznoj perspektivi.

Ukoliko ste ikad imali nočne more o patkici u kadi….

Uredu, ovo zaista izgle kao loš vic nekog photoshoppera kojem je bilo dosadno na pauzi pa je odlučio da copy – pasta svoju patkicu na jezero povečavajući je na ogromne dimenzije. Uistinu umjetnik Florentijn Hofman je izabrao teži način, napravio je 100 metara visoko patkicu i stavio je u jezero.

… ako se pitate zašto. Po navodima umjetnika , "prijateljski" izgledajuča patkica ima obine liječenja i može vas razrješiti od napetosti. Patka je mekana, prijateljska i pogodna za sve uzraste. Ukratko sa njom možete strašiti djecu 🙂

"Nemorate maskirati svoj kamion koristite ovaj gigantski Afro"

Na ovu smješnu sliku se moglo naletiti na internetu zadnjih par godinu.Slika izgleda kao polu kompetentan pokušaj pravljenja normalno tovara kamiona sa kukuruznom ljuskom sa photoshopovim "clone" alatom. Ukoliko Reuters nije imao stvarno, stvarno dosadan dan slika je napravljena u Somaliji. U susštini oni tamo nemaju vladu pa nemaju ni saobraćajne propise. Tamo uistinu možete sebi izabrati na kojoj strani ceste želite voziti ili koliko njiva kuruza želite strpati na svoj kamion.

Mensa Sjedište ima Prijemni Ispit

Ova zgrada u Ukrajini zaista ima gigantsku križaljku na jednoj strani. Ista je uistinu rješiva, ali ako pokušate se penjati sa srej dozom budite upozoreni neko će vas vjerovatno nezdravo odozgo skinuti. Pomoć za rješenje križaljke se nalazi svugdje po gradu a rješena križaljka se pali svaku noć.

Grad je napravio križalju kako bi primamio što više turista, nažalost sa malo uspjeha.

Kakvi su ovo oblaci… ?

Ovo su mamutski oblaci nazvani po njihovoj sličnosti vimenu. Još uvjek nije razrješeno kako se formiraju. Tako da u smislu kosmički guza predstavljaju sam vrh metereološkog znanja.

Ta stvar koju niko nije razumijo na kraju 2001 Svemirska Odiseja

U klasičnom smislu razumjevanja "Nečeš vjerovati da nije photoshoppirano" ovaj cover Life magazina iz 1965 godine je razumljen kao montaža od urednika. Ovo je jedna od prvih ikad napravljenih slika sa endoskopom i pretstavlja živ fetus unutar maternice. Zaista je uzbudljivo kada shvatite da začetak svakog života započinje sa plivanjem za život od međuzvjezdane meduze 🙂

Rasadni čempresa Drveća

Ova smješno lažno izgledajuća stabla su napravljena tehnikom koja se zove "arboskulptura" . Stabla su vezana i cijepljena dok rastu formirajući ih u raznim smješnim oblicima.

Ako se pitate kako izgleda tipičan dan za tipa koji stoji iza ovih skulptura. Odgovor je tačno ono što se i mislili …

Dekoracija božićne jelike u Maroku

Ovo može izgledati kao lijen odgovor u photoshopu oca na pitanje: "Odakle dolaze kozije bebe?"  Ustvari ovo je realna fotografija napravljena u Maroku. Kada je hrana postajala sve rijeđa na tlu, koze su našle naćin kako da se kopitama penju na drveće. Interesantno do onog momenta kada vam koza pane sa drveta na ispod parkirano vozilo.

Rudari iz Lilliputa istražuju interijer iz Geoda

Ovo izgleda kao veoma loša montaža. Uistinu ovo  slika je napravljena u pečini kristala iz Meksika.

Naučnici vjeruju da je kombinacijom visoke koncentracije minerla u vodi i visoke temperature došlo do kreacije ovih gigantskih kristala. Tako znači da Lex Lutherov plan u Supermanu ipak nije bio sa za smeće 🙂

Ulice iz ugla posmatrača sa nekoliko promila

Zgrada koja izgleda kao da se topi je ustvari sasvim normalna samo pokrivena ogromnom ceradom sa tiskom koji vidite na prizoru. Prikrivena je  radi renoviranja u Parizu.

Kapa dole francuzima, uspjeli su zbuniti prolaznike ostavljajući ih u mišljenu da im je neko nešto sasuo u zadnji espresso.

Šta najmanje očekujete na plaži ?

Ovaj dizaster na čekanju se nalazi na ST. Maarten ostrvu. Veoma kratak Aerodrom se nalazi svega nekoliko metara od plaže ostavljajuči velikim avionima malo prostora za slijetanje čime su prinuđeni da slijetaju veoma nisko što čini ovu plažu idealnom za jedno relaksirajuće, opuštajuće popodne.

 

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.