Piloti

Air Franceov Airbus se raspao iznad oceana ?

PilotiKrhotine Air Franceovog Airbusa na kobnom letu 447, prema najnovijim izvješćima spasilačkih službi, protežu se duž 90 kilometara površine Atlantskog oceana. Istražitelji navode kako postoji mogućnost da se Airbus raspolovio još u zraku.

Brazilski ministar obrane Nelson Jobim rekao je kako tragovi goriva na površini oceana isključuju mogućnost da je zrakoplov eksplodirao ili da je u njega bila podmetnuta bomba. “Postojanje tragova goriva isključuje mogućnost požara ili eksplozije. Ako su ostale mrlje u vodi, znači da zrakoplov nije gorio”, rekao je Jobim na konferenciji za novinare.

 

Stručnjaci navode kako su snažne turbulencije ili dekompresija tijekom oluje mogli dovesti do toga da se Airbus A330 doslovce raspao iznad oceana. Brodovi brazilske mornarice vade iz mora krhotine zrakoplova.

Morski psi bi mogli progutati tijela prije nego što dospiju do površine

Zasad nije pronađeno niti jedno od tijela 228 putnika koji su se nalazili u zrakoplovu. Ministar Jobim je jučer izrazio bojazan da tijela stradalih možda nikad neće biti pronađena: “Tijelima bi da isplivaju na površinu moglo trebati nekoliko dana, a svima je poznato da su vode uz obalu Pernambuca pune morskih pasa”.

Karta Nestanka Aviona

Podsjetimo, francuski Airbus A330 sa 228 putnika, koji je u nedjelju navečer po lokalnom vremenu poletio iz brazilskog Rio de Janeira prema pariškom aerodromu Charles de Gaulle, nije se ondje pojavio u ponedjeljak u 11.15 sati kad je trebao sletjeti. Let AF447 je četiri sata nakon polijetanja prijavio kontroli leta velike turbulencije, potom i probleme s električnim sustavom zrakoplova, nakon čega je došlo do prekida komunikacijskih veza.

 

Prema popisu putnika kojeg je objavio Air France, u zrakoplovu su se nalazili 61 Francuz, 58 Brazilaca, 26 Nijemaca, devet Kineza, devet Talijana, šest Švicaraca, pet Britanaca, pet Libanonaca, četiri Mađara, tri Irca, tri Norvežana, tri Slovaka, dva Amerikanca, dva Španjolca, dva Marokanca, dva Poljaka, te po jedan Južnoafrikanac, Argentinac, Austrijanac, Belgijanac, Kanađanin, Danac, Estonac, Gambijac, Islanđanin, Nizozemac, Filipinac, Rumunj, Rus, Šveđanin, Turčin i Hrvat – 45-godišnji Zoran Marković, pomorac iz Grižana u okolici Crikvenice.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.