Windows Seven

Microsoft potvrdio Windows 7 za ovu godinu

Windows SevenProizvođač operativnog sustava Windows prekinuo je nagađanja hoće li Windows 7 stići na tržište ove ili sljedeće godine. Dogodit će se to ove godine

Microsoft je objavio da planira nove Windowse 7 pustiti u prodaju prije ovogodišnje sezone blagdana. To znači da će se operativni sustav u maloprodaji i predinstaliran na računalima pojaviti prije studenoga, kada tradicionalno počinje američka blagdanska kupovina.

Windows 7 bi trebao za tri mjeseca dostići status RTM (release to manufacturing), što znači da će tada početi isporuke

poslovnim partnerima koji će ga početi instalirati na gotova računala te će početi umnožavanje diskova i tiskanje serijskih brojeva. RTM period obično traje također tri mjeseca i nakon toga će operativni sustav krenuti u maloprodaju.

Jednostavnom matematikom dolazimo do zaključka da će Windows 7 u kolovozu dostići RTM fazu, a prodaja bi onda trebala početi tijekom listopada.

Acer, proizvođač računala svjetskog kalibra, objavio je da očekuje početak prodaje Windowsa 7 23. listopada. Microsoft se još uvijek ne usudi izlaziti s točnim datumima jer početak RTM faze ovisi o povratnim informacijama nakon testiranja nedavno izdane RC1 inačice novih Windowsa.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.