Izgorio kafe-bar Kim

Kafe-bar ”Kim”, poznato okupljalište mladih, koji se nalazi u Ulici srpskih velikana u Prijedoru, izgorio je u požaru.

Jedno lice je zadobilo manje opekotine kada je pokušalo da pomogne vatrogascima u gašenju vatrene stihije.

Gostiju i zaposlenih, na sreću, u to vrijeme nije bilo u “Kimu” jer je radno vrijeme do ponoći.

 

Požar je izbio 6. maja, 35 minuta iza ponoći na krovu tog ugostiteljskog objekta u blizini terena Teniskog kluba Dr Mladen Stojanović. Prvu dojavu o požaru prijedorskim vatrogascima i policiji je dojavila Milica Samardžija, čija se kuća nalazi u blizini “Kima”, a koja je prema riječima njene majke Grozdane Majkić vidjela gust dim i vatru koji su sukljali iz objekta.

“Kćerka me probudila i kazala da gori ‘Kim’. U kući mi je već bilo mnogo dima, koji nas je počeo gušiti. Čuli smo prasak, koji je dolazio od urušenog krova kafića”, govori Majkićeva.

Prema prvim procjenama, materijalna šteta koja je pruzrokavana požarom u “Kimu”, čiji je zakupac Prijedorčanin Dubravko Kukobat, iznosi oko 150.000 maraka jer je više od 100 kvadratnih metara u lokalu zahvaćenom vatrom potpuno uništeno, kao i invetar koji se nalazio u njemu.

Mile Medvjed, komandir prijedorske Teritorijalne vatrogasne jedinice, kazao je da je odmah po dojavi 11 prijedorskih vatrogasaca s tri vatrogasna vozila izašlo na lice mjesta, te da su ovaj veliki požar koji je izbio na krovnoj konstrukciji gasili do četiri sata ujutro.

“Vatrogasci su uložili nadljudske napore kako bi lokalizovali požar, jer je krovna konstrukcija bila izgrađena od lakozapaljivog materijala, ciporeksa, tegule pa čak i kartonskih kutija. Na svu sreću uspjeli smo da spriječimo širenje požara na Upravu Teniskog kluba Dr Mladen Stojanović”, naveo je Medvjed.

Vukašin Kondić, dežurni tužilac, zajedno s policijom i protivpožarnim inspektorom pokrenuo je opsežnu istragu u ovom slučaju.

Tvrdi da je zasad rano spekulisati o tom da li je ovaj požar koji je potpuno uništio “Kim” podmetnut ili je uzrokovan slučajno.

 Kondić je naglasio da je “Kim” imao noćnog čuvara, ali da je on u trenutku požara navodno bio na nekom drugom mjestu.

“Danas ga je policija saslušala, kao i zakupca objekta Dubravka Kukobata. Obojica su dala izjavu. Ono što smo mogli zasada učiniti je to da smo s lica mjesta izuzeli tragove koje smo poslali na vještačanje u Krim-službu CJB Banjaluka. U ovom trenutku samo možemo reći da je požar izbio na krovnom dijelu objekta”, ispričao je Kondić.

Dodao je da će vještačenje izuzetih uzoraka iz ugostiteljskog objekta biti okončano za petnaestak dana, kada će biti poznat uzrok izbijanja požara.

Zakupac Kukobat juče nije želio da komentariše cijeli slučaj. Nezvanično se saznaje da je on “Kim” bespravno izgradio prije više od 10 godina na opštinskom zemljištu, čiji je vlasnik prijeratni Savez organizacija fizičke kulture opštine Prijedor.

Iz Teniskog kluba Dr Mladen Stojanović takođe se nezvanično saznaje da je dio prostora koji se nalazi unutar ovog kluba izdat Kukobatu pod zakup i da je riječ o svega 60 kvadratnih metra. Ostali prostor u kome je nekad bila smještana ljetna bašta, čija je površina 162 kvadrata, Kukobat je pretvorio u ugostiteljski objekat, koji je u više navrata bio meta raznih incidenata.

Mladi Prijedorčani su rado dolazili u “Kim”, a za danas je bilo najavljeno i gostovanje srbijanske pjevačice Sandre Afrike.

Ime nedavno suspendovanog načelnika prijedorske policije Gorana Mikanovića u javnosti je često dovođeno u vezu s “Kimom”. Pričalo se da je on jedno vrijeme navodno bio jedan od zakupaca ovog ugostiteljskog objekta i to po rođačkoj liniji.

Mikanović juče požar u ovom ugostiteljskom objektu nije želio da komentariše, rekavši kratko u telefonskom razgovoru da on nikada nije bio vlasnik niti zakupac “Kima”, te da sa slučajem nema nikakve veze.

(Nezavisne)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.