Jao Srbima kada nastave takmičenje u gradu Ante Gotovine

 

Osim najave velikog hrvatsko-španskog dvoboja koji se danas igra u Spaladium Areni, španski mediji dio svog prostora posvetili su srpskoj reprezentaciji i njenom tretmanu u Hrvatskoj.

Uz napomenu da se Svjetsko Prvenstvo u rukometu u Hrvatskoj održava gotovo bez ikakvih incidenata, španska Marca piše kako se tako idealna situacija ne može očekivati ukoliko Srbi prođu u drugi krug.

“Organizatori očekuju da bi plasmanom Srbije u drugu fazu takmičenja u Zadar mogao stići velik broj srpskih navijača. Do sada je njihov reprezentacija imala veliku podršku u Poreču, a na drugoj utakmici protiv Danske 800 Srba razvilo je svoje zastave u novoj dvorani”, stoji u uvodu.

Marca naglašava da je cijela srpska reprezentacija oduševljenja prijemom u Hrvatskoj i da se osjećaju kao kod kuće. Ali, isto tako su svi svjesni kako je Istra sasvim nešto drugo od Zadra koji je bio direktno pogođen ratom.

“Zadar je stijena hrvatskog nacionalizma, bivša prva linija u ratu. Nedaleko je rođen i hrvatski general Ante Gotovina kome se sudi u Haagu za ratne zločine, ali u Hrvatskoj ga smatraju nacionalnim herojem”, opisuje novinar poznatog španskog lista kakva atmosfera čeka srpske rukometaše i potencijalne srpske navijače.

(index)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.