Branković uputio pismo Kuzmanoviću i Dodiku

Povodom podmetanja požara u džamiji u Fazlagića Kuli kod Gacka, premijer Federacije BiH Nedžad Branković uputio je danas pismo predsjedniku i premijeru Republike Srpske Rajku Kuzmanoviću i Miloradu Dodiku.

“Sa zaprepaštenjem i nevjericom sam primio vijest da je upravo noć uoči najvećeg muslimanskog vjerskog praznika Kurban-bajrama podmetnut požar u džamiji u Fazlagića Kuli. Ovaj besprizorni vandalizam ne samo da je veliki udarac muslimanskim vjernicima i Bošnjacima Gacka i Bosne i Hercegovine, nego je i atak na povratnike u Republiku Srpsku.

 

Paljenje džamije u Fazlagića Kuli i to u vrijeme kada su vjernici trebali obaviti svoju vjersku dužnost, dokaz je da i dalje postoje retrogradne sile kojima je stalo da spriječe obnovu povjerenja.

Ipak, vjerujući u pravo i pravnu državu, u suživot i jednakopravnost svih pred zakonom, nadam se da ćete poduzeti sve što je u Vašoj nadležnosti da počinitelji djela u Fazlagića Kuli budu što prije otkriveni i kažnjeni za ovaj vandalski čin.

Očekujući vašu brzu reakciju, uime institucija Vlade FBiH potvrđujem našu spremnost da vam pružimo našu pomoć na poslovima otkrivanja počinilaca”, kaže se u pismu premijera Brankovića, koje prenosi Ured za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.