Bajramska čestitka glavnog imama MIZ Kozarac

 

U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova. Neka je mir i spas na miljenika Muhammeda s.a.v.s., na njegov rod i ashabe, te na naše merhume i šehide!

Braćo i sestre!

Nastupaju nam mubarek bajramski dani koji su simbol čovjeke spremnosti na žrtvu u ime svoga Gospodara. Pravovjerni Ibrahim a.s. bijaše na zahtjev Allaha dž.š. spreman jedinka sina žrtvovati,a i njegov sin Ismail a.s. pristade da bude žrtva. Zbog spremnosti svoje postadoše simbolom čvrstine u vjeri i očuva im se spomen do naših vremena. To je bila jedna od nagrada ovoga svijeta, a na onom svijetu ih čeka neopisiva nagrada.

Neka je sretan u ovim mubarek danima svaki onaj koji se žrtvom približio svome Gospodaru i otkazao time pokornost čovjekovom najvećem neprijatelju-šejtanu.

Molimo Allaha dž.š. da sa našim žrtvovanjem bude zadovoljan!

Čestitam Vam svima nastupajuće bajramske dane u želji i dovi da nas Allah dž.š. sviju počasti srećom, zdravljem i blagostanjem na oba svijeta!
   
Posebne čestitke upućujem porodicama naših šehida, bolesnima, siromašnima, napuštenima, te našoj braći i sestrama koji nisu na svojim bosanskim topracima.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

Molim Allaha dž.š. da bolesnima da zdravlje, iznemoglima snagu, siromašnima nafaku, napuštenima društvo, zalutalima uputu, tlačenima izbavljenje, zavađenima mir, raseljenima povratak u svoje domove, te svim potrebnim bolje stanje od sadašnjeg.

   
Amir ef. Mahić

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.