Bajramska čestitka glavnog imama MIZ Kozarac

 

U ime Allaha Milostivog Samilosnog

Hvala Allahu Gospodaru svih svjetova. Neka je mir i spas na miljenika Muhammeda s.a.v.s., na njegov rod i ashabe, te na naše merhume i šehide!

Braćo i sestre!

Nastupaju nam mubarek bajramski dani koji su simbol čovjeke spremnosti na žrtvu u ime svoga Gospodara. Pravovjerni Ibrahim a.s. bijaše na zahtjev Allaha dž.š. spreman jedinka sina žrtvovati,a i njegov sin Ismail a.s. pristade da bude žrtva. Zbog spremnosti svoje postadoše simbolom čvrstine u vjeri i očuva im se spomen do naših vremena. To je bila jedna od nagrada ovoga svijeta, a na onom svijetu ih čeka neopisiva nagrada.

Neka je sretan u ovim mubarek danima svaki onaj koji se žrtvom približio svome Gospodaru i otkazao time pokornost čovjekovom najvećem neprijatelju-šejtanu.

Molimo Allaha dž.š. da sa našim žrtvovanjem bude zadovoljan!

Čestitam Vam svima nastupajuće bajramske dane u želji i dovi da nas Allah dž.š. sviju počasti srećom, zdravljem i blagostanjem na oba svijeta!
   
Posebne čestitke upućujem porodicama naših šehida, bolesnima, siromašnima, napuštenima, te našoj braći i sestrama koji nisu na svojim bosanskim topracima.

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!!!

Molim Allaha dž.š. da bolesnima da zdravlje, iznemoglima snagu, siromašnima nafaku, napuštenima društvo, zalutalima uputu, tlačenima izbavljenje, zavađenima mir, raseljenima povratak u svoje domove, te svim potrebnim bolje stanje od sadašnjeg.

   
Amir ef. Mahić

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.