Windows 7

Nove informacije o Windows 7

Windows 7Nedavno je Microsoft potvrdio da se Windowsi 7 sigurno neće pojaviti u komercijalnoj upotrebi prije 2010. godine. No prije nekoliko dana, točnije 27.10.2008., na konferenciji u Americi predstavljena je prva javna beta verzija budućeg operativnog sustava.

Zapravo je riječ o verziji prije bete namijenjenoj proizvođačima hardvera koji već u ranoj fazi moraju krenuti s testiranjem i certificiranjem hardverske i softverske opreme, a programerski dio koji će raditi nadogradnje uključiti će se nešto kasnije.

 

Od noviteta koji se očekuju u Windows 7, a koji su ipak procurili u javnost, stoji da će naglasak novog operativnog sustava biti na jednostavnosti korištenja, sigurnosti, boljoj povezanosti i nižoj cijeni. Tako se spominje jedinstveno sučelje za pretraživanje lokalnih i Internet podataka, bolja sigurnost podataka uz lakše podešavanje, napredak u pogledu povezivanja lokalne i bežične mreže, te niža cijena kod kupnje nove licence odnosno nadogradnje na postojeću.

Za sada nisu predviđena velika odstupanja u grafičkom rješenju, kao što je to bilo s prelaskom sa Windowsa XP na Vistu, ali se spominje podrška za više istovremenih grafičkih kartica različitih proizvođača.

Na crnom tržištu Interneta, kao što su P2P programi i warez stranice, pojavile su se navodne prve instalacije Windowsa 7, a ako ćete ih pokušati instalirati na svoje računalo svakako to radite na svoju odgovornost jer takve verzije su često neprovjerene i nisu testirane, a i provjerite antivirusni program kako bi mogli na vrijeme spriječiti napad virusa koji često dolazi u paketu sa ovakvim softverom u najranijoj fazi izrade.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.