Kraj rata u Iraku!!

Grupa šaljivdžija podjelila je juče, prije svega u New Yorku i Los Angelesu, više od milion primjeraka piratskog izdanja lista "New York Times" koji na prvoj strani objavljuje kraj rata u Iraku.

List ima 14 strana i nosi datum američkog nacionalnog praznika 4. jula iduće godine, odnosno 4. jula 2009. godine. On je plod mašte udruženja "Yea Man" , specijalizovanog za lažne vijesti i parodije.

Udruženje je već skrenulo pažnju na sebe kada su se njegovi pripadnici lažno predstavili kao odgovorni iz Svjetske Trgovinske Organizacije (STO) i zvanično najavili prestanak rada te institucije.

U saopštenju objavljenom na internet sajtu www.nytimes-se.com, autori lažnog "New York Times" navode da su radili čitavih šest mjeseci na tom izdanju prestižnog New Yorkškog dnevnika, štampanom na šest različitih mjesta i na čijoj je distribuciji bilo angažovano na hiljade volontera.

Želimo da budemo sigurni da će Obama i ostale demokrate uraditi ono zbog čega su izabrani. Poslije osam godina pakla, ako ne i 28, želimo da konačno možemo da počnemo da zamišljamo raj – navodi u saopštenju.

Novoizabrani američki predsjednik Barack Obama stupiće na funkciju 20. januara 2009. godine, nakon osam godina Bushove administracije i 28 godina nakon dolaska Ronalda Regana u Bijelu kuću.

Kako prenosi agencija Reuters, u jednom članku na naslovnoj strani lažni "New York Times" ističe da je "bivša državna sekretarka Condoleezza Rice ponovila pred vojnicima da je Bushova vlada prije invazije na Irak dobro znala da Sadam Husein nema oružje za masovno uništenje".

Lažni list takođe donosi tekst o "prvom intervjuu bivšeg američkog predsjenika Georga Busha nakon optužbe za veleizdaju".

U televizijskoj emisiji "60 minuta" Buch je naveo da se potpuno prevario o Iraku. "Naš odlazak tamo očigledno je bio velika greška", priznao je on objavljujući da će "lično krenuti u potragu za Osamom bin Ladenom", vođom terorističke mreže al Kaida, piše u piratskom izdanju New Yorkškog dnevnika.

(Tanjug)

Add comment

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.