Barack Obama

Obama u reklami dobro pretekao McCaina

Barack ObamaPrateći završnicu utrke za mjesto u Ovalnom uredu Bijele kuće, The Independent u srijedu piše da je prava plima donacija za kampanju Baracka Obame kandidatu demokrata omogućila da povuče jedan već dugo godina neviđeni potez u izborima za predsjednika SAD-a.

Barack Obama će, objašnjava Independent, večeras pokušati da sklopi finalni sporazum s američkim biračima.

 

Demokratski predsjednički kandidat će se naime u udarnom TV terminu i preko svih vodećih američkih TV mreža u srijedu obratiti sunarodnjacima u specijalnoj polusatnoj plaćenoj reklamnoj emisiji.

Bit će to prvi put od početka 90-ih godina da se jedan predsjednički kandidat reklamira na ovaj način, ali za Obamu to ne bi trebalo predstavljati veći problem budući da je prevazišao sva očekivanja i, navodi Independent, u fond za vođenje kampanje prikupio šeststo miliona dolara.

Obama nastoji da dopre do četvrtine američkih birača koji su registrirani kao nezavisni.

Demokratska kampanja toliko je puna para da su reklame za Obamu skoro u potpunosti poklopile Obaminog republikanskog suparnika Johna McCaina, kome ne preostaje ništa drugo nego da koristi svaku moguću priliku kako bi se sa Sarah Palin pojavio na nacionalnoj televiziji.

A to, piše list, znači i onda kada će njegova potpredsjednička kandidatkinja biti izvrgnuta ruglu kao jedna prilično plitka osoba.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.