BiH poražena od Turske 2:1

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u susretu trećeg kola grupe 5 kvalifikacija za SP večeras u Istanbulu poražena od Turske sa 2:1 (0:1).

Reprezentacija BiH došla je u vodstvo u 26. minuti golom Edina Džeke. Turci su izjednačili u 51. autogolom Džeke, a pogodak za pobjedu Turske postigao je Erdinc u 66. minuti.

Nogometaši BiH nisu uspjeli prirediti iznenađenje i ostvariti povoljan rezultat na gostovanju u Istanbulu. Izabranici selektora Miroslava Blaževića odigrali su disciplinirano u prvom poluvremenu što je rezultiralo vodstvom reprezentacije BiH. U 26. minuti Misimović je iz slobodnog udarca sa 20 metara u šesnaestercu pronašao Džeku, koji je pored turskog golmana Demirela poslao loptu u mrežu.

Nakon postignutog gola nogometaši BiH u potpunosti su prepustili inicijativu domaćim igračima, koji i pored potpune ofanzive nisu uspjeli pronaći put do gola.

U drugom poluvremenu turski reprezentativci su sve “karte” bacili u napad, a u tome su im pomogli i bh. reprezentativci, koji gotovo da nisu ni pokušavali da ugroze turski gol. Iz prve povoljne prilike u nastavku Turska je uspjela izjednačiti autogolom Džeke, koji je u šesnaestercu zakačio loptu glavom i prevario golmana Hasagića. Petnaest minuta kasnije odbrana bh. reprezentacije katastrofalno je reagirala ostavivši trojicu napadača Turske pred golom Hasagića, što je iskoristio Erdinc i pogotkom donio pobjedu svojoj ekipi.

Do kraja utakmice nogometaši BiH su imali nekoliko poluprilika za poravnanje, ali se rezultat nije mijenjao.

U četvrtom kolu reprezentacija BiH 15. oktobra u Zenici dočekuje selekciju Armenije.

 

(Sarajevo-x)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.