Blažević objavio spisak za Tursku i Armeniju

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslav Blažević u petak je objavio spisak igrača za predstojeće utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvensto 2010. protiv ekipa Turske i Armenije. Na spisku se nalazi 19 igrača:

golmani: Kenan Hasagić (Istanbul Buyuksehir), Goran Brašnić (Inter Zaprešić) odbrana: Saša Papac (Glasgow Rangers), Emir Spahić (Lokomotiv Moskva), Džemal Berberović (Litex Lovech), Safet Nadarević (Eskisehirspor) vezni igrači: Ivan Radeljić (Energie Cottbus), Elvir Rahimić (CSKA Moskva), Dario Damjanović (Luch Energia), Miralem Pjanić (Lyon), Zvjezdan Misimović (Wolfsburg) napadači: Mladen Bartolović (Hajduk), Senijad Ibričić (Hajduk), Sejad Salihović (Hoffenheim), Zlatan Muslimović (PAOK Solun) Edin Džeko (Wolfsburg), Vedad Ibišević (Hoffenheim), Admir Vladavić (MŠK Žilina), Samir Muratović (Šturm Grac)

 

Novi igrač na spisku je povratnik u reprezentaciju Mladen Bartolović, član splitskog Hajduka, dok je izostavljan Branislav Krunić, koji po selektorovom mišljenju nije u formi. Od imena sa spiska malo je vjerovatno da će se pozivu odazvati Saša Papac, dok se kapiten Emir Spahić još uvijek oporavlja nakon operacije prepona. Umjesto Papca i Spahića selektor je najvio da će pozvati igraće iz domaćeg prvenstva.

“Vjerujem u ekipu bez obzira na veliku samouvjerenost turskog selektora Fatiha Terima. Turska je favorit, ali smatram da je u ovom susretu sve moguće. BiH ima ‘opaku’ ekipu i sretan sam što to mogu reći, jer ni jedna ekipa na svijetu ne može biti sigurana kad igra s nama”, kazao je Blažević.

Okupljanje reprezentacije planirano je 6. oktobra na Ilidži, gdje će se ekipa pripremati do odlaska u Tursku (8.oktobra).

Treći susret kvalifikacija sa polufinalistom zadnjeg Evropskog prvenstva igrat će se 10. oktobra na stadionu “Inonu” u Istanbulu, dok je duel s Armenijom 15. oktobra u na Bilinom polju u Zenici.

Nakon dva odigrana kola u grupi vodi Španija sa 6 bodova, Turska i Belgija imaju po 4 boda, dok je BiH četvrta sa 3 boda.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.