1000 KM zvanih “HEDIJA”

 

“E moj brate leka, kad bi ti i Svabo znali, sta tvoj NGI iza ledja radi,ne biste tako pisali. Ja nemam nista protiv da narod glasa za odbornike za koje misli da su najbolji,ali nas bosnjacki zajednicki interes je sprijeciti da Marko ponovo bude izabran.Takav cetnik ne postoji u BiH, covjek nije dinara ulozio u Bosnajcka mjesta, a sad prodaje lazi, jer mu mi trebamo, posto nemas dovoljno Srba-glasaca. Ako vjerujes svom jaranu, a a ja znam da ti mislis da sam ja castan covjek, tvoji stranacki prvaci za malo cara idu i kozaracki narod otvoreno nagovaraju da glasa za Pavica, jer im je obecao kajmak poslije izbora. Kunem ti se kaburom moga oca-sehida da to ovih dana rade Arci i dva Kahrimanovica, a sve iz pritaje vodi cuveni zastavnik Nihad Foric. Neka bude bilo koji Srbin kao nacelnik, Mursel to ne moze biti ni u crtanim filmovima, ali nemojste samo da to bude Pavic, jer se takav cetnik nije rodio na ovim prostorima.”

“Samo da ti kao jedan primjer navedem: decki iz kluba Bratstvo odbise hediju za klub,jer dolazi od cafirA IZ BOSNJACKih stranaka.Salko,pitati predsjednika Mahmuljina,ako mislis da sam se ja smetnuo.Covjek se do neba crvenio od stida, ali dojde naredba od NGI i valja slusati. Nedim Kadiric”

 

 

 

Ovi komentari naseg Nedima Kadirica, nagnase me da veceras pisem o “HEDIJI” koje je u subotu “dobilo” nase Bratstvo…

Nazalost, kisa i san su me omeli da prisustvujem subotnjem mecu naseg FK Bratstva, a u neku ruku i drago mi je sto nisam prisustvovao “Cirkusu kolorado” koji se odigrao na pocetku utakmice…

Navijati za Bratstvo, istina samo prvih petnaest minuta (al po kisi), dosli su ove subote i nasi revni politicari iz redova “saveza” predvodjeni s Murselom i ostalim “oficirima za vezu”, te iz redova BPS-a sa samim Seferom na celu…

I ne bi ta posjeta previse ni iznenadila nase gledaoce, posto znamo da smo u jeku kampanje, koliko ih je iznenadila “hedija” gospodina Murselovica od 1000 KM, pomoci Bratstvu, al pod uslovom da se obrati sa razglasa igracima i gledaocima, sto je Uprava kluba odbila iz razloga sto Bratstvo ne zeli imati bila kakva politicka uplitanja, jer kada bi se to dozvolilo danas Murselu, dokle bi to dovelo?

Sramotno je da je ova “hedija” u stvari bila ucjena, jer nista od para ako nema govora, sramotno je da je ovih 1000 KM doslo u jeku kampanje, pa je li FK Bratstvo kosta 1000 KM???

 

 

Veceras sam razgovarao s nekim od clanova Uprave kluba, od kojih sam saznao da je ovaj dogadjaj samo unio raskol medju clanovima kluba, te da se spekulira o mogucoj ostavci predsjednika kluba, no medjutim, svi se slazu da nijedna politicka partija ne moze koristiti FK Bratstvo u svojoj kampanji. Sutra je i sastanak Uprave kluba pa cu imati i zvanicna izvjesca.

 

Toliko o “HEDIJI”

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.