Konferencija za stampu NGI-Kozarac

Povodom predstojecih lokalnih izbora, u petak 12.09.2008. u 11 h, u centralnom uredu Nove Gradjanske Inicijative-Kozarac održana je press konferencija na kojoj je predstavljena izborna platforma stranke, ta lista kandidata NGI-Kozarac za skupštinu opštine Prijedor.

Novinarima je objasnjen i razlog formiranja NGI-Kozarac a koji je nezadovoljstvo dosadašnjim pristupom općinskih, uglavnom srpskih, vlasti prema cjelokupnoj povratničkoj populaciji, te dosadašnjim načinom rada tzv. probosanskih stranaka u opstini Prijedor. Kozarčani na ovaj način žele da trenutnu lošu situaciju direktno i aktivno mijenjaju.

 

Do prijave za izbore Nova Gradjanska Inicijativa-Kozarac je ponajviše radila na registraciji birača, s obzirom na raniji, inače slab, odziv građana Bosne i Hercegovine  po ovom pitanju.

Medju clanovima stranke su zastupljeni i Srbi, a među simpatizerima iz dijaspore i Ukrajinci. NGI-Kozarac je građanska i patriotska stranka i kao takva ona je otvorena za sve građane Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovo porijeklo. NGI-Kozarac je opredjeljena da popravi životnu situaciju povratničkih mjesta i ova stranka želi da vrati duh tolerancije i suživota u opstini Prijedor.

Pored predsjednika stranke Foric Nihada, koji je prezentirao izbornu platformu i listu kandidata, na press konferenciji su bili prisutni i Blažević Ervin, Pihić Midhad, čonlagić Ajdin, Jakupović-Mešić Mirzet i Halak Amel, kandidati sa liste.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.