Predizborna tuča aktivista DNS-a i SNSD-a

Boško Torbica, odbornik u Skupštini opštine Prijedor i kandidat SNSD-a za odbornika na predstojećim lokalnim izborima, preksinoć je brutalno pretučen u centru grada dok je lijepio stranačke plakate

Torbica je juče na konferenciji za štampu izjavio da ga je bez ikakvog razloga napao Goran Marjanović zvani Mućak, aktivista Demokratskog narodnog saveza, kako bi njemu i ostalim članovima SNSD-a utjerao strah u kosti pred predstojeće lokalne izbore u Prijedoru.

 

“Lijepio sam predizborne plakate sa jednim stranačkim kolegom kada je naišao Marjanović. Zaustavio je auto, izašao iz njega i počeo da me vrijeđa, a zatim da cijepa plakate. Psovao je i mene i SNSD zajedno sa Dodikom, te prijetećim glasom rekao da Dodiku i doktoru Aleksandru Kesiću, kandidatu za načelnika opštine Prijedor, nije mijesto u gradu. Zatim je počeo da vrišti i pita gdje su plakati DNS-a. Rekao sam mu da to ne radi, a on je nasrnuo na mene i počeo da me tuče. Tukao me najprije šakama, a zatim i nogama. Osjetio sam blagu nesvjesticu i zatim upao u obližnji šaht. Tada je Marjanović pobjegao u svom džipu”, kaže Torbica.

Od siline udaraca Torbica je zadobio teže tjelesne povrede. Doktori u prijedorskoj bolnici su utvrdili prelom nosa, prelom palca desne ruke, te povredu glave i ramena.

“Zbog ovog brutalnog napada ću tužiti Marjanovića, ali upozoravam javnost da članovi SNSD-a u Prijedoru više nisu sigurni u ovom gradu”, kazao je Torbica, dodajući da će zatražiti policijsku zaštitu.

Na ove optužbe reagovao je načelnik opštine Prijedor i predsjednik DNS-a Marko Pavić, koji je odlučno demantovao bilo kakvu vezu njegove stranke sa napadom na odbornika SNSD-a.

Goran Marjanović takođe se danas obratio medijima potvrdivši da je imao fizički sukob sa Torbicom, ali je za taj incident optužio odbornika SNSD-a.

“Kada sam vidio da Torbica lijepi plakate, stao sam želeći da se našalim sa njim. Rekao sam mu da mu ne dolikuje da lijepi plakate jer je on ipak odbornik i kandidat na izborima. Na te riječi on je počeo da me psuje i vređa, a zatim je nasrnuo na mene i udario me šakom u lice i rame. Želeći da se odbranim ja sam ga odgurnuo, a on je pao u šaht i povrijedio se”, kazao je Marjanović, dodajući da je i on, kao i Torbica, u bolnici izvadio ozljedni list kojim dokazuje svoje tvrdnje, te da će tužiti odbornika SNSD-a.

 

(PRESS RS)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.