“Želimo napraviti rezultat adekvatan talentu naših nogometaša”

Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine na jučerašnjoj sjednici u Zenici za novog selektora A-reprezentacije naše zemlje izabrao je Miroslava Čiru Blaževića.

Osim Blaževića kandidati za mjesto, koje je ostalo upražnjeno nakon smjene Mehe Kodre, bili su Ibrahim Zukanović, Amar Osim i Nenad Gračan.

 

Sedamdesettrogodišnji hrvatski stručnjak, koji je rođen u Travniku, u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri vodio je više od 20 klubova u Švicarskoj, Grčkoj i Hrvatskoj, kao i tri nacionalne selekcije – Švicarske, Irana i Hrvatske, s kojom na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj osvajanjem trećeg mjesta ostvario najveći uspjeh u karijeri.

Blažević je izrazio zahvalnost IO NS BiH na ukazanom povjerenju, koje će, kako je kazao “znati opravdati”.

“Neće biti jednostavno ni lako, ali ja ovaj posao dugo radim. Očekujem da ćemo napraviti sve ono što naša publika priželjkuje. Uvjeren sam da svi naši igrači imaju patriotski naboj i da će shvatiti da im je čast da brane boje svoje zemlje”, istakao je Blažević.

Nakon zadnjih previranja u NS BiH uzrokovanih smjenom Mehe Kodre, Blažević je naglasio da ne očekuje probleme u svom radu, jer je po njegovim riječima “u ovom trenutku neophodno sveopće jedinstvo”.

“Svi moramo biti jedinstvani ukoliko želimo napraviti rezultat koji je adekvatan talentu naših nogometaša. Činjenica je da nam nije ostalo mnogo vremena i da ćemo ga morati racionalno iskoristiti kako bi što spremnije dočekali kvalifikacije za SP 2010”, kazao je Blažević.

Novi selektor će prvi put voditi reprezentaciju BiH već 20. augusta u Zenici u prijajeteljskom susretu sa selekcijom Bugarske.

Kako je najavljeno Blažević će s Nogometnim savezom BiH naredne sedmice potpisati dvogodišnji ugovor kada će obznaniti i imena svojih pomoćnika u stručnom štabu.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.