Osnovan ogranak NGI ”“ BENELUX

29. juna 2008. godine na izletistu Spaarnwoude pored Amsterdama, odrzan je teferic/rostiljada kojom prilikom je i osnovan ogranak stranke Nova Gradjanska Inicijativa – NGI za Belgiju, Holandiju i Luxemburg.

U opustenoj, ali i na momente ostrijoj diskusiji, prisutni su, uglavnom Bosanci iz opstine Prijedor, ali i drugi, razmijenili misljenja o znacaju predstojecih opstinskih izbora u Bosni i Hercegovini, te o vaznosti registracije za predstojece izbore svih drzavljanja BiH u inostranstvu.

Skupina od 50-ak prisutnih birala je Glavni odbor stranke NGI za Benelux u koji su usli 8 clanova, od kojih i koordinator za Benelux, te dva zamjenika.

 

 

 

 

 

 

 

Glavni odbor stranke NGI za Benelux cine:

Enisa Karagic – koordinator (Prijedor)
Hasan Hadzic – zamjenik (Kozarac)
Amir Oklopcic – zamjenik (Prijedor)
Arijana Denic – blagajnik (Koarac/Prijedor)
Ferid Mehmedagic – clan (Kozarac)
Elvira Kapo – clan (Kozarusa)
Midhet Fazlic – clan (Kozarac)
Hamdija Draganovic – clan (Ljubija)
Sakib Crnic – clan (Kozarusa)

Odbor ima i dva savjetnika, Jasmina Crnic (financije) i Satko Mujagic, (ujedno i koordinator NGI za dijasporu – pravni poslovi).

Stranka NGI je osnovana pocetkom 2008. godine u Kozarcu i uspjela je u relativno kratkom periodu da okupi i zainteresuje biracko tijelo, kako u opstini Prijedor, tako u dijaspori.

Nakon organizovanja simpatizera i clanova ove stranke u Sjedinjenim Americkim Drzavama i Njemackoj, na red dolaze i zemlje Beneluxa, a u skorije vrijeme i  Svicarska, Austrija, Kanada i Svedska.

Stranka NGI za dijasporu je dostupna na e-mail adresu: ngi.dijaspora@gmail.com i prvenstveno se bavi registracijom biraca u dijaspori.

U duzem periodu ova stranka, gradjanskog tipa, zeli da popravi losu zivotnu situaciju povratnika u Kozarac i cijelu opstinu Prijedor, uzrokovanu tajnom i javnom diskriminacijom vlasti u opstini Prijedor i RS-u.

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.