O.U. Mladost – Posjeta Italijana

 

Kao što smo ranije najavljivali od 16 juna na Prijedorskoj opštini boravila je grupa od 16 mladih Italijana koji su nas prošli petak posjetili na staroj pilani. Kako bi goste dočekali  na “sređenoj” pilani u utorak smo organizovali jednu blic akciju gdje smo pokosili travu i pokupili nagomilano smeće  koje se i dalje nesavjesno ostavlja na sve strane.

Iako se trudimo da držimo konstantnost akcija na staroj pilani i dalje je jako teško i obezhrabrujuće stalno za nekim kupiti flaše i drugi otpad koji se čak i na mjesta predviđena za roštiljanje gomila.

Naši gosti naravno od toga na dan druženja nisu ništa primjetili. Nakon početne jezične barijere i faze upoznavanja dok se rućak pripremao zajednički smo odigrali nekoliko prijateljski utakmica u fudbalu na našem igralištu dok su djevojke igrale odbojku. U ćaršiji se proćulo da će se održavati veliki turnir u fudbalu da će biti nagrada pa su neki ćak prikupljali i pare za ekipe. Tako da su djeca dolazila od ranih jutarnjih sati kako bi se zagrijavali za predstojeće utakmice. Naravno glasine se brzo šire a od turnira nije bilo ništa jer nije bio ni u planu za tu svrhu igrališta još treba dosta dorade jer i dalje ima dosta kamenja a i teren je neravan tako da je opasnost od ozljeda u ozbiljnijim utakmicama prevelika.

Iako smo bili jako nervozni na početku kako će sve ispasti ispostavilo se da je dan prošao bolje nego što smo očekivali, na kraju smo zajedno održali malu prezentaciju naših organizacija gdje smo se dogovorili za zajednički izlazak u većernjim časovima.

Oko 2 ujutro 🙂 se sve završilo i zadovoljni sa uspješnim danom otišli smo na spavanje. Italijani su svoje putovanje u jutarnjim satima nastavili prema Sarajevu odakle će nastaviti nazad za Italiju. Za uzvrat mi smo pozvani da u Septembru dođemo kod njih u posjetu. Njihova organizacija u partnerstvu sa LDA Prijedor će snositi sve troškove za devetero mladih . O samom putovanju će mo naknadno još opširno obavještavati.

Želim vas još posjetiti da će se ovogodišnja K.O.R.A održati 26.07 i nadam se da će mo se u velikom broju okupiti na taj dan. Na forumu ima tema sa prijedlozima  na vama je da konstruktivno ućestvujete u akciji. Nekako imam osjećaj da iz godine u godinu sve manje i manje ima interesa za bilo kakve akcije i zbivanja u Kozarcu. Nadam se da griješim….

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.