Policija na nogama zbog utakmice

Policijske snage Srednjobosanske i Hercegovačko-neretvanske županije će u petak biti u stanju pojačane pripravnosti zbog utakmice Europskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Turske. 

Kako doznajemo iz MUP-ova HNŽ i SBŽ policijske snage će u Mostaru, Vitezu, Novom Travniku i Uskoplju biti u poptunosti mobilizirane.

 

”U pomoć će nam doći i kolege iz drugih županija. Bit će angažirane sve raspoložive policijske snage, kao i pripadnici Specijalne policije. Za vrijeme i nakon održavanja utakmice policija će imati pojačan prag tolerancije, tako da ćemo tolerirati buku i slavlje. Preusmjeravat ćemo promet i pokušati da ne ometamo slavlje navijača”, kazao je glasnogovornik MUP-a HNŽ Srećko Bošnjak.

Bošnjak je naglasio kako policija neće imati razumijevanja za bilo kakve vidove huliganizma.

”Dopustit ćemo slavlje sve dok ono ne ugrožava sigurnost građana. O broju policajaca na ulicama ipak u ovom trenutklu ne mogu govoriti, no svaki vid huliganizma ćemo sankcionirati”, rekao je Bošnjak.

Glasnogovornica MUP-a SBŽ Ljubica Tomašević je kazala kako će se u ovoj županiji policija osloniti isključivo na vlastite snage.

”Zaključili smo kako nema potrebe da tražimo pomoć od kolega iz susjednih županija. Posebnu pozornost ćemo posvetiti sigurnosti u Vitezu, Novom Travniku i Uskoplju”, kazala je Tomaševićeva, dodavši kako će specijalci i u ovoj županiji biti u stanju pripravnosti.

Policija je prošloga tjedna nakon utakmice Hrvatska – Njemačka spriječila masovnu tuču između Bošnjaka i Hrvata u Vitezu, dok su manji incidenti zabilježeni i u Bugojnu. Također, proteklih je godina Mostar gotovo redovito bio poprište više nacionalno motiviranih sukoba koji su izbijali nakon sportskih događaja.

 

(Nezavisne)

Add comment

BLISTAVI DOM – Vaša sigurnost i povjerenje su naš emanet!

Highlight option

Turn on the "highlight" option for any widget, to get an alternative styling like this. You can change the colors for highlighted widgets in the theme options. See more examples below.

Advertisement

Small ads

Flickr

  • Chihoko ##
  • Chihoko #
  • Chihoko
  • Chihoko
  • rebel
  • Fashion
  • All about Stanley
  • no way out
  • blue screen

Social Widget

Collaboratively harness market-driven processes whereas resource-leveling internal or "organic" sources.

ThemeForest

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.