Ovjereno 35 koalicija i 19 listi nezavisnih kandidata

Centralna izborna komisija BiH (CIKBiH) je na danas održanoj sjednici a nakon izvršenih provjera, ovjerila 35 koalicija i 19 listi nezavisnih kandidata za učešće na lokalnim izborima 2008. za izborne jedinice i izborne nivoe za koje su ispunjeni uslovi za ovjeru.

CIKBiH je prilikom provjere podnesenih prijava za ovjeru koalicija utvrdila da sedam prijava koalicija ne ispunjava zakonom propisane uslove za ovjeru.

 

Prijava za ovjeru Koalicije PDP-Partija demokratskog progresa i Penzionerska stranka RS za učešće na izborima za načelnika Općine Modriča je odbijena jer Penzionerska stranka RS nije ovjerena za učešće na izborima za načelnika Općine Modriča.

Za šest koalicija i listu nezavisnih kandidata “Nezavisna lista za Kakanj-Kl” u skladu s Izbornim zakonom BiH ostavljen je rok od 48 sati od prijema obavijesti da otklone nedostatke u prijavi ili će biti odbijena njihova ovjera.

Uglavnom se radi o situaciji da pojedine političke stranke, članice koalicije, nisu ovjerene za izbornu jedinicu ili nivo vlasti za koje je podnesena prijava za ovjeru ili akt o određivanju ovlaštenog predstanika koalicije nije potpisan od svih predsjednika političkih stranaka, članica koalicije.

Pregled ovjerenih koalicija i listi nezavisnih kandidata bit će dostupan na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, saopćeno je iz CIKBiH.

 

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.