NGI ”“ Kozarac u Čikagu: ZA SEBE I SVOJE !!!

 

Piše: Sade Alić

U subotu, 7. juna 2008.god. u prostorijama Bosansko Islamskog Kulturnog Centra u Čikagu održan je sastanak građana sa područja općine Prijedor a povodom formiranja Mjesnog Odbora Nove Građanske Incijative za Čikago.

Formiran je Inicijativni odbor od 12 članova i izabran blagajnik kojeg smo zbog potreba morali izabrati. Inicijativni odbor već radi na učlanjivanju i već se možemo pohvaliti da imamo preko 50 novih članova. Također radi se na pripremanju Skupštine Mjesnog Odbora NGI – Kozarac za Čikago koja će se održati za dvije sedmice, tačnije 21. juna 2008 god. u prostorijama BICC-ija.

Na ovom sastanku se zaključilo da je ovo historijsko vrijeme kako za Kozarčane tako i za sve građane sa područja općine Prijedor i jedan od prioretnih zadataka budućeg odbora (iako se to već radi) je registracija naših ljudi u birački spisak.

Zajedno sa Udruženjem Kozarčana iz Čikaga planira se za vrijeme teferića kojeg već tradicionalno organizuje Udruženje Kozarčana svake godine, da se registruje što već broj naših sugrađana u birački spisak ali i u stranku.

Teferić će se održati 5. Jula, a 6. jula organizovaće se Okrugli sto tj. Akademija o NGI- Kozarac kada bi se trebao izabrati i odbor za Sjevernu Ameriku.

I na kraju ovog izvještaja jedan jak zaključak: što manje priče a više rada, vidjećemo koliko ko vrijedi stim da doprinese i registruje što više budućih birača ali i članova ove naše stranke, koja i nije samo stranka nego i pokret u bolju budućnost, ako Bog da…

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.