SAOPÅ TENJE-Svim našim sugrađanima širom svijeta

Obzirom da se bez ikakvog posebnog razloga digla i još uvijek traje zaglušujuća buka i prašina oko jednog propusta novonastale kozaračke stranke NGI, «srpska zastava na konferenciji za štampu», osjecamo se dužni obratiti se svim nasim simpatizerima, pa i onima koji to iz bilo kog razloga nisu.

Greška sa zastavom je prepoznata, na žalost prekasno i za ovaj propust prihvatamo odgovornost, ali ona je prije svega tehničke prirode. Mnogo bi bilo razumljivije da nas se proziva za neke sadržajne propuste ili nedostatke, a ne za dekorativno-formalne pogreške.

 

Prvi put, kad smo održavali osnivačku skupštinu stranke, odlučili smo istaknuti državnu zastavu i svirati državnu himnu. Tad smo bili mišljenja da treba istaknuti i entitesku zastavu, obzirom da smo građanska, proevropska mirotvorna stranka, te da razumijemo prostor i vrijeme u kojem živimo. Nismo željeli izazivati poteškoće prije nego budemo i registrovani kao stranka.

Prvu konferenciju za štampu kad smo sazvali, odazvali su se samo mediji iz Prijedora i Banja Luke.

Pored prezentiranja razloga i okolnosti nastanka stranke i njenih programskih ciljeva željeli smo javnosti skrenuti pažnju da je NGI-Kozarac drugačija stranka od nacional-populističkih sa centralama u Sarajevu i Banja Luci, koje mašući nacionalističkim obilježjima i parolama ruše i pljačkaju sve što vrijedi.

Zbog prezauzetosti mnogim važnim poslovima i obavezama u stranci greškom i nepažnjom na konferenciji za štampu pored državne bila je i zastava Republike Srbije. Podrazumijeva se da ovaj propust ne znači da NGI ima ikakve veze sa susjednom državom, vec se radi o nepažnji.

Ali, na greškama se uči. Tko radi, ima pravo nekad i na grešku. Iskreno se nadamo da ovaj nenamjeran propust nece promijeniti sliku i odnos prema stranci koja je nastala iz kozaračkog naroda i za narod.

S obzirom da na to zakonski nismo obavezni i s obzirom na direktne povode nastanka Nove Gradjanske Inicijative, u budućnosti necemo isticati entitetsku zastavu.

«Dobronamjerni», neka pročitaju program rada i programske ciljeve stranke, da bi shvatili što mi želimo raditi na promjeni postojećeg stanja.

Pojedincima je mozda važnija forma i dekor, nego strateški cilj i sadržaji koji bolji život znače za sve nas. Stranka ima čvrsto i nepokolebljivo opredjeljenje da realizuje zacrtano u predviđenom periodu.

Predsjedništvo i izborni štab svakodnevno imaju pune ruke posla kako bi pravovremeno obavljali planirane aktivnosti do izbora i bit ćemo zahvalni svima koji pomognu da istrajemo i ostvarimo zacrtane ciljeve.

Onima drugima, nemamo vremena u dogledno vrijeme značajnije posjecivati prostor, vrijeme i pažnju.

S poštovanjem,

Predsjednik NGI Kozarac, Forić Nihad

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.