Odigran humanitarni meč “Spasimo bh. nogomet”

U Sarajevu je u nedjelju na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase odigran humanitarni meč “Spasimo bh. nogomet – Kodro, Bola i prijatelji” u kojem su igrale najveće zvijezde bh. nogometa.

Manifestacija pod sloganom “Spasimo bh. nogomet” održana je na inicijativu sportskih novinara sarajevskih medija, a u organizaciji Federalne televizije, u znak protesta zbog smjene Mehe Kodre s mjesta selektora reprezentacije BiH i aktuelnih događanja u Nogometnom savezu BiH. Manifestacija je imala i humanitarni karakter, jer će prihod od ulaznica biti uplaćen za liječenje dječaka Harisa Sadića i Ilije Spasovskog.

 

Oko 15.000 gledalaca na Koševu je moglo uživati u majstorijama bivših i sadašnjih asova bh. nogometa, Kodre, Bolića, Barbareza, Bešlije, Karabega, Muratovića, Mujčina, Kapetanovića, Musića, Pašića, Hote, Šabića i drugih. Igrači su bili podijeljeni u dvije ekipe – Kodro i prijatelji i Bolić i prijatelji, a na kraju je slavila Kodrina ekipa sa 11:9.

Prijateljski susret bh. reprezentacije s Azerbejdžanom koji se igra u Zenici večeras u 20 sati ostao je u sjeni nakon posljednjih događaja u bh. nogometu.

Susret na Koševu upravo je odgovor na posljednje odluke vodstva nogometne krovne kuće BiH.

(Sarajevo-x)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.