Milan Vlasenko ubio prijedorskog taksistu?

Zbog osnovane sumnje da je ubio taksistu Milana Zrnića (1959), juče je uhapšen Milan Vlasenko (1988) iz prijedorskog sela Jaruge, saopštio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik Stanice javne bezbjednosti (SJB) Prijedor Goran Mikanović.

Taksista Milan Zrnić nestao je 27. marta, a njegov leš pronađen je sinoć u mjestu Vodice kod Podgradaca.


Načelnik SJB Prijedor je rekao da je osumnjičeni Vlasenko, koji je uhapšen u Omarskoj, u autobusu kojim se vraćao iz Beograda, nakon kriminalističke obrade priznao da je ubio Zrnića.

Vlasenko je predat u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, a motivi ubistva trebali bi biti poznati nakon saslušanja.

Načelnik SJB je naveo da je hapšenjem Vlasenka rasvijetljeno i više krivičnih djela krađe koje je on počinio.

Istragom u okviru potrage za Zrnićem bilo je obuhvaćeno 20 osoba, od kojih je deset bilo uhapšeno, kazao je Mikanović.

Prema njegovim riječima, dosadašnjom istragom je utvrđeno da je Zrnić ubijen iz vatrenog oružja, a obdukcija, koja će biti obavljena danas, trebala bi pokazati da li je zločin počinjen pištoljem  CZ M88, kalibra 9 mm, koji je zajedno sa dvije čahure istog kalibra i manju količinu vojnog naoružanja, pronađen kod lica M.N. (1986) iz Prijedora.

Nestanak Milana Zrnića policiji je u večernjim satima 28. marta prijavio njegov sin, a Zrnićev automobil marke “mercedes”, u kojem su otkriveni tragovi krvi i paljevine, pronađen je u prijedorskom naselju Puharska.

 

(ONASA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.