Koštunica kao Milošević

Premijer Srbije Vojislav Koštunica osudio je danas upotrebu sile protiv Srba na sjeveru Kosova i Metohije koji se, kako je ocijenio, protive uspostavljanju lažne države na teritoriji Srbije.  

“Dio međunarodne zajednice koji provodi politiku sile prema Srbiji odlučio je da upravo 17. marta upotrijebi i fizičku silu protiv Srba na sjeveru pokrajine. Osnovni cilj Misije UN je da spriječi svako nasilje na Kosovu, a ne da provodi nasilje i zastrašivanje nad Srbima, i zbog toga upućujemo najoštriji protest”, navodi se.

 

U saopštenju njegovog kabineta navodi se da je Srbija započela konsultacije sa Rusijom oko zajedničkog reagovanja kako bi odmah prestao svaki oblik nasilja nad Srbima.

“Savjet bezbjednosti ima punu odgovornost da saglasno Rezoluciji 1244 obezbijedi Srbima na Kosovu i Metohiji sigurnost i zato mora preduzeti sve neophodne korake”, navodi se u saopštenju Koštunice.

Više od 100 osoba je povrijeđeno u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice u sukobu UNMIK policije i Srba koji su zauzeli zgradu suda u tom gradu i neredima koji su uslijedili.               

 

(Onasa)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.