Asmiru Nasiću izrečen pritvor

Asmiru Nasiću, (1976.), rođenom u Njemačkoj, nastanjenom u Prijedoru određena je mjera pritvora od 30 dana nakon što je utvrđeno da je u svom organizmu prenosio herion iz Turske, saopćeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka.

Nasić je uhapšen 1. marta nakon višemjesečnog operativnog rada. Prilikom lišavanja slobode kod njega je pronađena i uz potvrdu oduzeta jedna “pvc” vrećica sa sadržajem smeđeg praha koji asocira na heroin, ukupne brutomase 40 grama.

 

– Istog dana nad Asmirom Nasićem izvršena je kriminalistička obrada i tom prilikom je utvrđeno da je heroin nabavljao u Turskoj, u Istanbulu. Drogu je prenosio u svom organizmu. Priznao je i da trenutno u svom organizmu ima veći broj paketića heroina i da je na navedeni način u toku prošle i ove godine prenosio heroin iz Turske u BiH, navodi se u saopćenju. 

Asmir Nasić je po naredbi sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor sproveden u Opću bolnicu Prijedor, gdje je pod nadzorom stručnih osoba i policije iz organizma izbacio ostale paketiće heroina, tako da je od njega oduzeta ukupna količina od 201 paketića heroina, ukupne brutomase 245 grama. 

Izvršenim pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi Nasić pronađena je i uz potvrdu oduzeta digitalna vaga za vaganje heroina, falsifikovana lična karta i vozačka dozvola Republike Slovenije na ime Dragan Jović, na kojoj se nalazila fotografija Asmira Nasića, te veći broj vizitkartica hotela u Istanbulu i Sarajevu  i veći broj kartica za mobilne telefone BiH i Turske.

Protiv Asmira Nasića SJB Prijedor je Okružnom tužilaštvu Banja Luka – Područna kancelarija Prijedor podnio Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga i falsifikovanje isprava. 

Sudija za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor odredio je Asmiru Nasiću mjeru pritvora od 30 dana.

(FENA)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.