Å ta je Tanzanija Nikoli Å piriću?

Kritizirajući Željka Komšića, koji je, u svojstvu prvog među jednakima u Predsjedništvu BiH, ignorirao sastanak sa evropskim povjerenikom za proširenje Olijem Renom u Briselu, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Nikola Špirić kazao je da Komšić nije predsjednik Tanzanije te da stoga sa nama mora podijeliti i zlo i dobro i nema pravo da se distancira i od loših stvari u BiH.

Nedavno se bh. premijer o Tanzaniju "očešao" i govoreći o izboru direktora Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) ističući kako RAK nije nadležan za Tanzaniju nego za BiH i tome slično.

Doduše, Špirić je upravu i u jednom i u drugom slučaju, jer niti je Komšić predsjednik Tanzanije niti ta zemlja ima išta s RAK-om osim ako nije u pitanju istoimena opaka bolest.

No, nije jasno zašto se, kada upoređuje dostignuća naše zemlje i njenih zvaničnika, uvijek poziva na Tanzaniju.

Bilo bi zanimljivo pitati ga, bolje reći čuti od njega odgovor šta je njemu Tanzanija i koliko uopće zna o toj zemlji. Osim toga, Špirić bi trebao odgovoriti za koga rade mnogi članovi njegovog SNSD-a, počevši od vrha stranke, kada poručuju da BiH nije njihova zemlja. Da li za Tanzaniju? Ne, osim ako, u njihovom slučaju, Tanzanija nije pseudonim za Srbiju.

(Avaz)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.