KOZARAC-Jutarnji trač…

 

Malo se naoblacilo u zadnjih par dana, mozda to utice na carsiju i stvara depresivnu atmosveru, ili ova hladnoca sto se uvlaci pod kosti, iako “gazimo” prvu trecinu marta…

Ali, navikli smo se vec na promjenjivu cud prirode u ovome periodu, i ono sto nas ohrabruje jeste da uvijek poslije snijega dodje sunce…,

…bice bolje, nadamo se…

A kako stoji na lunarnom kalendaru “Babine huke” trajace jos desetak-petnaest dana…

 

 

U pripremnom periodu FK Bratstvo odigralo je do sad 3 prijateljske utakmice.

Dvije u gostima protiv, FK Rudar iz Blagaja i FK Rudar iz Kamengrada, u oba susreta nasi momci su izvojevali pobjede, prvi susret 1-3 a drugi 1-4, kao sto su i na domacem terenu, gdje su sad u srijedu odigrali prijateljsku utakmicu protiv FK  Otoka iz Bos. Otoke, slavili 3-1 .

Treba istaci da su prevoz i druge obaveze oko odlaska i organizacije susreta odradili i izfinansirali clanovi uprave kluba, svojim sredstvima.

 

 

 

FK Bratstvo se ovom prilikom zahvaljuje svim svojim prijateljima, donatorima, pomagacima na nesebicnoj podrsci klubu bez kojih FK Bratstvo nebi egzistiralo.

Nedavno je u Kozarac stiglo nekoliko donacija opreme za nase fudbalere od kojih je 34 trenerke za uzrast pioniri-juniori donirali su: Kusuran Muhamed Gulas, Mahmuljin Admir Api, Huremovic Sabahudin Budo, Kapetanovic Fahrudin Fahro, Menkovic Suad Sucko, i Jusovic Adil, a kao i uvijek u ovakvim i slicnim situacijama besplatan prevoz i isporuku obavio je Mujic Ahmo.

Tri garniture opreme (dres, sorc, stucne ) donirao je Sakib Mujkanovic, kojem se Uprava takodjer iskreno zahvaljuje, kao i Dzonlagic Osmanu (Bihos) koji je obezbjedio i dao na raspolaganje jedno putnicko vozilo za prevoz igraca iz Sanskog Mosta.

Jos jednom Uprava se ispred kluba zahvaljuje svima vama koji podrzavate ovaj nas sportski kolektiv koji sa puno ponosa i dostojanstva brani nase boje u ligi RS-a….

Dobre vijesti dolaze od Inicijativnog odbora, NOVE GRAčANSKE INICIJATIVE-KOZARAC, koja je, od petka, i zvanicno upisana u sudski Registar i tako postala Pravno lice sa mogucnoscu javnog djelovanja…

Inicijativni odbor, priprema se i za svoj zadnji zadatak, a to su pripreme za Izbornu Skupstinu NGI-Kozarac, nakon cega se zavrsava rad ovoga odbora kojeg ce zamjeniti Upravni odbor i ostala tijela stranke koja ce se formirati.

Izborna Skupstina planirana je za 22. mart, kada se ocekuje i znatan broj nasih sugradjana koji zive i rade u inostranstvu, a vise informacija o tome imacemo nakon iduceg sastanka Inicijativnog odbora koji ce se odrzati u srijedu. Ovim putem odbor poziva sve nase sugradjane koji planiraju u tom vremenu biti u Kozarcu, da se na vrijeme jave na E-mail zakozarac@gmail.com kako bi prijavili svoje prisustvo na Izbornoj Skupstini. Odbor se iskreno nada na vasem razumjevanju i podrsci, kao i tome da ce se sad, nakon registracije, kao  i Izborne Skupstine stvoriti bolji uslovi za rad i suradnju s dijasporom…

Kao i sirom svijeta, i u Kozarcu su, pripadnice ljepseg spola slavile svoj dan…

Cini mi se da sam od jutros na carsiji mogao vidjeti samo bukete cvijeca kako se krecu…:) a veceras je na nekoliko mjesta organizovana proslava 8.marta, gdje je najzivlje bilo (a i sad traje dok kucam ovaj trac) u restoranu Neira…

U nekoliko slika pokusacu da vam prenesem dio vecerasnje atmosvere iz restorana Neira, ujedno zazeljeti ,svim nasim ljepsim clanovima, sve najbolje povodom 8.marta, i zavrsiti danasnje tracanje…:)

 

 

 

 

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.