Notorne Lajčakove neistine!

– Bosansko-hercegovački građani i javnost do sada su bezbroj puta imali priliku čuti i vidjeti drskost i bahatost sa kojom se Milorad Dodik i njegov SNSD, kao i neki drugi srpski političari i stranke iz RS, ophode prema međunarodnoj zajednici i njenim predstavnicima u Bosni i Hercegovini (i uopće), posebno kada je riječ o visokom predstavniku.

Također je činjenica da su reakcije na takve izjave i ponašanje uglavnom bile mlake, neuvjerljive ili čak nikakve. O sankcijama da i ne govorimo!

 

Međutim, visoki predstavnik je izuzetno agilan i brz u reakcijma na izjave SDA koje nikada nisu bile antidejtonske ili antibosanske. Čak je postao i tumač saopćenja i stavova SDA, tvrdeći kako je naša reakcija na najnoviju rezoluciju NS RS ”paranoična”, te kako SDA želi biti ”vlasnik Bosne i Hercegovine i odlučivati ko će u njoj živjeti”. Šta reći nakon ove notorne neistine, osim da vjerovatno nije lično pročitao saopćenje SDA, ili su njegovu rekciju pisali oni sa kojima je nazdravljao antidejtonskim, antiustavnim i antibosanskim rezolucijama skupštine manjeg bh. entiteta.

Bh. antifašisti i patrioti su svoju domovinu branili i odbranili od fašizma i agresije 1941.-1945., kao i 1992.-1995. Zato s pravom kažemo: oni kojima se ne sviđa Bosna i Hercegovina i koji je ne smatraju svojom domovinom mogu ići kuda žele, ali Bosnu i Hercegovinu neće nigdje ponijeti!

SDA nije govorila o regionu jer je općepoznato da je Srbe sa Kosova i kninske krajine protjerao Slobodan Milošević. Zato nije problem SDA, niti ostalih građana koji Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom domovinom, što su se neki prepoznali u ovoj povijesnoj činjenici. To su sljedbenici politike i baštinici zaostavštine Slobodana Miloševića i Radovana Karadžića i mora im biti jasno da velikosrpski hegemonistički projekti utemeljeni na genocidu i zločinu nemaju budućnosti, kaže se u saopćenju Stranke demokratske akcije. 

 

(Fena)

Add comment

HOTEL bm

Socijalne mreze

Kozarac.ba se nalazi na raznim socijalnim mrezama, posjeti nasu facebook, twitter ili youtube stranicu.